Iekšlietu ministrs ar Korenu nav runājis; iespējama provokācija

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

“Atsevišķu Nacionālās apvienības politiķu pārmetumi Valsts policijai un Iekšlietu ministrijas vadībai par vienas puses interešu īpašu aizstāvību nav pieņemami. 

Uzturot kārtību pasākumos, īpaši tik sarežģītos apstākļos, policijai jābūt politiski neitrālai un profesionālai. Uzklausot arī atsevišķu augstu amatpersonu pret sevi vērstus izteikumus, policija izdarīja to, kas tai bija jādara – neatkarīgi no savas pārliecības vai emocijām nodrošināja Rīgas domes amatpersonu saskaņota piketa un gājiena norisi,” uzskata iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Kā informē Reformu partijas portāls, mikroautobuss, kuru darbam izmantoja arī Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis un Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins atradās redzamā vietā pie Brīvības pieminekļa Bastejkalna pusē. Pats par sevi saprotams, ka pasākumā, kurā Iekšlietu ministrijas struktūrām bija jānodrošina kārtība, klāt bija arī ministrijas vadība.

Lai paustu savu viedokli par pasākuma norisi, Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim un Rīgas reģiona pārvaldes priekšniekam Andrejam Grišinam, kuri lielāko pasākuma laiku atradās blakus autobusam, klāt nāca ļoti daudz pretēju uzskatu cilvēku.

Nav skaidrs, vai tā bija provokācija vai nē, bet Korena kungs pienāca pie autobusa un savu viedokli izvēlējās paust brīdī, kad Valsts policijas priekšnieks atradās autobusā. Ar ministru Korens nav runājis.


Написать комментарий