Laikraksts: Deputāta Kabanova veidotā dokumentālā filma izņēmta no “youtube.com” portāla

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Saeimas deputāta Nikolaja Kabanova (SC) dokumentālo filmu par Otro pasaules karu "Ostland. Nakts zem svastikas" uz kāda iesniegtas sūdzības pamata izņemts no interneta vietnes "youtube.com", trešdien ziņo laikraksts "Vesti segodnja."

Pēc filmas pirmizrādes, kas notika pagājušajā nedēļā, Kabanova filma tika izvietota vairākās interneta vietnēs, kā arī "youtube.com". Tomēr pēc kāda cilvēka iesniegtas sūdzības, kurš sevis identificēšanai izmantojis vārdu Aleksejs Kabanovs, deputāta veidotā filma minētajā interneta vietnē vairs nav redzama.

Laikraksts "Vesti segodnja." vēsta, ka sūdzības autors bija vērsies interneta vietnes administrācijā ar lūgumu šo video materiālu izņemt, jo ir pārkāptas autortiesības, lai gan politiķis pirms filmas ievietošanas bija izdarījis visas formalitātes, lai autortiesības netiktu pārkāptas.

Portāls Mixnews jau ziņoja, ka dokumentālā filma "Ostland. Nakts zem svastikas" šogad uzņemta Latvijā un tās galvenās tēmas ir nacistiskās Vācijas okupācijas laiks Latvijā, genocīds, kolaboracionisms un pretošanās kustība.

Kabanovs ir filmas scenārija autors un režisors. Filma ir uzņemta, izmantojot Latvijas valsts arhīva kinohronikas, kā arī lielu skaitu arhīva fotogrāfiju, informēja Kabanovs. Viņš arī norādīja, ka filmas tapšanā piedalījās Latvijas pilsoņi - Maksims Margoļins, kurš ir vairāku grāmatu par holokaustu autors, novadpētnieks Aleksandrs Ržavins un Salaspils nometnes kādreizējā ieslodzītā Jeļena Gribuna.


Написать комментарий