Hamiltons: Ir patīkami pierādīt, ka man bijusi taisnība par pievienošanos Mercedes

foto: autoevolution.com
foto: autoevolution.com

Luiss Hamiltons cenšas nokaunināt tos cilvēkus, kas kritizēja viņa lēmumu pamest “McLaren” un pievienoties “Mercedes” komandai.

“Ir ļoti patīkami saviem kritiķiem pierādīt, ka taisnība bijusi man,” saka Hamiltons. “Pārsvarā tie bija kādreizējie piloti, kas teica, ka šis ir sliktākais lēmums, ko esmu pieņēmis. Viņi teica, ka es neko šeit nesasniegšu, ka komanda neko nesasniegts. Un tad viņi sāk teikt pretējo, nonākot pretrunās paši ar sevi. Man šķiet, viņi īsti nesaprot, ko runā.”

Austrālijas GP izcīņas kvalifikācijā Hamiltons ieguva trešo starta vietu, bet sacīkstē finišēja piektais. “McLaren” komandas labākais pilots Džensons Batons tikmēr ieguva vien devīto vietu.

Stīrlings Moss bija viens no cilvēkiem, kas iestājās par Hamiltona lēmuma kritizēšanu, sakot, ka tas nav bijis gudrs gājiens pamest “McLaren”. Džekijs Stjuarts tikmēr to novērtēja kā riskantu lēmumu, jo gadījumā, ja “Mercedes” neizdosies gūt panākumus, rūpnīca vienā mirklī var pielikt punktu savai F1 programmai.

Tāpat daudz ticis runāts, ka Hamiltons uz “Mercedes” pārgājis tikai naudas dēļ (komanda par trim sezonām, pēc neoficiālas informācijas, viņam maksās 75 miljonus ASV dolāru), taču F1 boss Bernijs Eklstouns ir pārliecināts, ka tā nav.

“Rons Deniss man sacīja, ka “McLaren” būtu varējuši pagarināt ar viņu līgumu, taču pats Luiss to neesot vēlējies,” stāsta Eklstouns. “Luiss man teica, ka drīzāk ņems vienas sezonas pārtraukumu nekā turpinās startēt “McLaren” sastāvā. Līdz ar to, tā nebija nauda, kā dēļ viņš komandu pameta. Es nezinu, kāds ir iemesls, taču tas noteikti neslēpjas naudā.”


Написать комментарий