ZZS atbalstītu vismaz triju Dombrovska valdības ministru demisijas pieprasījumus

foto: diena.lv
foto: diena.lv

Valda Dombrovska (V) valdība savu uzticību ir izsmēlusi, un opozīcijā esošā Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) ir gatava pārņemt stafeti, atbalstot vismaz triju valdības ministru demisijas pieprasījumus, intervijā laikrakstam "Diena" sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Jautāts, kāpēc ZZS atbalsta iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) demisijas pieprasījumu, Brigmanis skaidroja, ka galvenais iemesls ir bezzobainā rīcība 16.martā. "Un tu sēdi, un redzi, ka tas ir piemiņas pasākums. Un tev ir cieņa pret cilvēkiem, kas ar sirmām galvām nāk no pieminekļa. Te pēkšņi – dārdoša mūzika. Kā ar āmuru pa pieri! Bet ministrs nereaģē," notikušo 16.martā raksturo Brigmanis, uzskatot, ka Kozlovskim pašam bija jādodas uz notikuma vietu un jāizslēdz antifašistu ieslēgtā mūzika.

Kā piemēru Brigamanis intervijā minēja ugunsgrēku Reģos, kad no amata atkāpās tā laika labklājības ministre Dagnija Staķe, vai arī Valda Kristovska demisija, kad izmuka vairāki cietumnieki. "Visur, kur ir emocionāli momenti, ministriem ir morāla un politiska atbildība," intervijā bilda Brigmanis.

Taču Kozlovskis nav vienīgais ministrs, ar kura darbu ZZS ir neapmierināta. ZZS būtu gatava atbalstīt arī ekonomikas ministra Daniela Pavļuta un labklājības ministres Ilzes Viņķeles (V) demisijas pieprasījumus.

Brigmanis uzskata, ka Ekonomikas ministrijā nekas nav darīts elektroenerģijas tirgū. "Kas tālāk notiks ar elektroenerģijas tirgu? Kas tālāk notiks ar tarifiem? Ekonomikas ministrijas ierēdņi neko konkrētu komisijā pateikt nevarēja," laikrakstam stāstīja Brigmanis. "Tai pašai Ilzei Viņķelei problēmu pietiek. Kuru katru brīdi var pacelties jautājums arī par viņas demisiju," laikrakstam sacīja Brigmanis. Arī viņas demisijas pieprasījumu ZZS atbalstītu.

Brigmanis laikrakstam pauda viedokli, ka tagad Dombrovskim ir divas iespējas, vai nu pateikt, kā nekavējoties tiks galā ar problēmā - elektrības jautājumu, sabiedrības saliedētības problēmām, vai arī jāatzīst savs nespēks un jāatkāpjas. 

Jau vēstīts, ka pēc grūstīšanās pie Brīvības pieminekļa16.martā,Nacionālā apvienība pieprasīja Kozlovska demisiju.


Написать комментарий