Frankofonijas dienas Daugavpilī: skolēnu, studentu dziesmas un dejas, radošo darbu izstāde

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau astoņpadsmito reizi Daugavpilī atzīmēs Frankofonijas dienu, šī pasākuma iniciatori ir DU studenti, kuri mācās franču valodu, ar viņiem sadarbojas arī pilsētas skolēni.

Mūsu pilsētā piecās skolās mācās franču valodu kā otro svešvalodu, kopumā 200 skolēniem pilsētā ir iespēja tuvāk iepazīties ar Verlena un Rablē valodu. Sākot no piektās klases divas reizes nedēļā skolēni 3.;9.;12. vidusskolas un centra un Valsts ģimnāzijas skolēni mācās franču valodu.

Trešdien, 20.martā DU vecā korpusa aktu zālē franču kultūras cienītāji pulcējās Frankofonijas svētkos. Atšķirībā no pagājušā gada pasākumā piedalījās arī Francijas vēstniecības atašejs kultūras jautājumos Latvijā.  Šoreiz arī dalībnieku skaits bija krietni lielāks nekā pagājušajā gadā.

DU studenti un 9.visdusskolas skolēni dziedāja, dejoja un rādīja priekšnesumus, atceroties Francijas populāros literatūras un filmu varoņus, Esmeralde, Amēlija, Kvazimodo, Maziņais princis, Napoleonu, Edīti Piafu.

Bija arī prezentēti labākie Centra un 9.vidusskolas skolēnu darbi, atspoguļojošie valsti un pilsētas.

Pasākumu novadīja cilvēki, kuri ir cieši saistīti ar Francijas kultūru: vieslektors Blandine Claire Conton un Humanitārās fakultātes otrā kursa students Aleksandrs Zalāns.

Portālam Gorod.lv students pastāstīja, ka pusgadu viņš piedalījās apmaiņas programmā Amienes Universitātē, kur guva plašu pieredzi. Pašlaik students studē DU anglo – franču filoloģijas programmu un vēlas apgūt pasniedzēja un tulka profesiju.

Šodien, 21.martā Daugavpils centra vidusskolā būs izspēlēta spēle „Kas? Kur? Kad?”, veltīts Frankofonijas dienām, tajā piedalīsies erudīti no Daugavpils.

Katru gadu martā ap vienu miljonu planētas iedzīvotāju, runājošo franči valodā, tradicionāli atzīmē Frankofonijas dienas. Šajās dienās vairākās pasaules valstīs rīko pasākumus, kuri piesaista uzmanību Francijas kultūrai, vēsturei, zinātnei.



Написать комментарий