Daugavpils novads piedalīsies radošās darbības nedēļā “Radi!”

foto: travelnews.lv
foto: travelnews.lv

Radošās darbības nedēļa "Radi!" norisināsies Latvijā jau otro reizi. Šī pasākuma ideja ir radošo darbu demonstrēšana kultūras, izglītības, uzņēmējdarbības, sociālās un valsts valdības sfērā.

Šogad radošo darbu nedēļa sāksies 22.aprīlī un turpināsies līdz 28.aprīlim to portālam Gorod.lv pastāstīja Ināra Mukāne Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes vadītāja.

Daugavpils novads nolēma atbalstīt šo svarīgo pasākumu un paplašināt savu kultūras līmeni, iesaistot pēc iespējas vairāk organizāciju un cilvēku kopumā.

Radošās nedēļās ietvaros novadā būs organizēti 10 pasākumi. 22.aprīlī Nīcgales pagastā notiks apaļais galds, šajā pasākumā visi pagasta iedzīvotāji varēs piedalīties diskusijās par bērnu laukumu Nīcgales centrā.

23.aprīlī Skrindu dzimtas muzejā varēs dzirdēt stāstus par senču radošiem darbiem, tradīcijām un novada kultūru. Tajā pašā dienā Nīcgalē pulcēsies koka darījumu meistari un konfekšu pušķu darinātāji. 24.aprīlī Skrindu dzimtas muzejā pastāstīs par Latgales apģērba tradīcijām, Nīcgales pamatskolā notiks aerobikas festivāls.

25.aprīlī notiks vēl pasākumi – grafisko darbu prezentēšana Vaboles pagastā (Skrindu dzimtas muzejs), seminārs par pagalmu arhitektūru Dienvidlatgalē notiks Daugavpils novada domē, un Nīcgales pamatskolā notiks muzikāls pasākums „Skani dziesma”.

Radošā nedēļa noslēgsies ar Staņislava Ružana grāmatas „Nīcgales zeme un ļaudis kopsaimniekošanas laikos” prezentēšanu, 26.aprīlī Nīcgales Tautas namā un  starptautiskais muzikantu salidojums Vaboles Kultūras centrā arī notiks 26.aprīlī.

I.Mukāne atzīmēja, ka kultūra un radošā pieeja ir svarīga visās jomās gan ekonomikā, gan uzņēmējdarbībā, gan zinātnē, tāpēc piedalīties šajā nedēļā aicina visus novada iedzīvotājus.


Написать комментарий