Daugavpils pilsētas izglītības sistēmas koncepcijas apspriedes laikā no iedzīvotājiem priekšlikumu nebija

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pilsētas izglītības sistēmas koncepcijas apspriedes gaitā, kura notika 20.martā no pilsētas iedzīvotājiem priekšlikumi nebija saņemti, to pastāstīja portālam Gorod.lv Anita Pleša Daugavpils pamatizglītības un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja.

Atgādinām, ka izstrādāja jauno izglītības koncepciju laika periodam no 2013.-2017.gadam. Izstrādāšanas process bija uzsākts pagājušā gada rudenī un dažu mēnešu laikā darba grupa tikās ar skolu direktoriem, vecākiem, skolēniem, DU pasniedzējiem, vietējo masu saziņas līdzekļu pārstāvjiem, lai apspriest koncepcijā iekļautos jautājumus. Aptaujā piedalījās 700 Daugavpils pedagoģi.

Koncepcijas pamatā ir iegūtās informācijas analīze, šī informācija ne tikai palīdzēja izstrādāt darbības plānu uz nākamajiem četriem gadiem, bet arī ļāva izstrādāt ilgtspējīgu koncepciju Daugavpils mācību iestādēm, jo tā skar pirmskolas, speciālo un augstāko izglītību.

A.Pleša atzīmēja, ka pedagoģi, vecāki jau agrāk izmantoja iespēju piedāvāt savus priekšlikumus koncepcijas izstrādāšanai. Pašlaik koncepcija ir izstrādāta un tuvākajā laikā būs apstiprināta.

Koncepciju bija nepieciešams izstrādāt, jo Daugavpils pilsētas izglītības sistēma bija izveidota pagājušā gadsimta 70.-jos gados. Pašlaik sociāli – ekonomisko problēmu dēļ ir izveidojušās vairākas problēmas: sākot no būtiskā bērna skaita samazinājuma un beidzot ar sabiedrības imigrāciju un novecošanu.


Написать комментарий