Tiekas mazie Dagdas novada pētnieki

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

28 Dagdas novada sākumskolas skolēni piedalījās pirmajā zinātniski pētniecisko darbu lasījumā Dagdā, 20.martā, ziņo Dagdas novada portāls.

Jau 2012.gada septembrī  tika izstrādāts nolikums sākumskolas skolēnu ZPD darbiem.  Iespējams, ka  kādam  rodas  šaubas, vai  sākumskolas skolēns vispār var  veikt  ZPD? Tad vispirms  jau sākumskolā  skolēns sāk meklēt atbildi, kas tas ir ZPD, no kā  tas sastāv, spēj  izprast, kas ir  pētījums un kā  to  veikt. Tad sauksim  tos par radoši  pētnieciskajiem  darbiem, jo jau sākumskolas  posmā skolēni pētniecības darba prasmes apgūst  īpaši  dabas zinību stundās.

Un ir lieliski, ka skolēni jau sākumskolā spēj pielietot  IT prasmes(informācijas ieguves, apstrādes un digitālās  pratības). To varēja baudīt  žūrijas komisija (Dagdas novada  sākumskolas MA vadītāja G.Streļča, Krāslavas novada sākumskolas MA vadītāja I.Beikule, Dagdas  vidusskolas sākumskolas MK  vadītāja  S.Pauliņa un Dagdas  vidusskolas  direktora vietniece  izglītības jomā D.Stikute) skolēnu prezentācijās. Skolēni spēja pētot  atklāt likumsakarības, veidot secinājumus un pamatot  tos ar faktiem, domāt daudzveidīgi un radoši.

Skolēni ieguva,atbilstoši  punktu skaitam 1.un 2.pakāpes diplomus. Pirmās pakāpes ieguvēji saņēma  zinātniskās enciklopēdijas un 2.pakāpes ieguvēji  piezīmju grāmatiņas.



Написать комментарий