Mākslas ideju tirdziņš Ilūkstē

foto: ilukste.lv
foto: ilukste.lv

Kā informē Ilūkstes novada portāls, vizuālā māksla ir viens no radošākajiem mācību priekšmetiem, un skolotāja uzdevums ir iedrošināt skolēnus nebaidīties no uzdrīkstēšanās uz pasauli palūkoties ar mākslinieka acīm.

Palīdzēt saskatīt vienkāršo sarežģītajā, skaisto neglītajā, neparasto ikdienišķajā. Radošumam ir ļoti nepieciešama enerģija, kāds ārējs stimuls darbam, iedvesma.

Lielu mākslinieciskās enerģijas devu saņēma visi skolēni un skolotāji, kuri 15.martā Ilūkstes 1.vidusskolā piedalījās Ilūkstes novada skolu vizuālās mākslas pasākumā „Mākslas ideju tirdziņš”. Katras skolas pārstāvji uz tirdziņu atveda kādu radošu māksliniecisku ideju, ko iemācīja arī pārējiem. Rezultātā katrs bija guvis iedvesmu pieciem jauniem darbiem. Pasākums noritēja ļoti jaukā, sirsnīgā un nepiespiestā atmosfērā, jo darbojās un palīdzēja viens otram visi, skatītāju no malas nebija. Lai arī skolas iepriekš nebija vienojušās, kādu māksliniecisku ideju rādīs, rezultāts bija ļoti daudzveidīgs- bija gan apsveikumi no salvetēm, gan telpiskas rozes no salvetēm, gan grafiski opārta darbi, gan papīra plastikas darbi no makulatūras, gan visu dalībnieku kopdarbs.

Pasākuma noslēgumā skolēni un skolotāji saņēma Ilūkstes novada pašvaldības pateicības un mazas piemiņas veltes. Dalībnieki bija pilnīgi pārliecināti, ka tradīcija ir jāturpina arī nākošgad.



Написать комментарий