Latvijas kērlingistes šokē pasaules čempioni Šveici

foto: Romans Kokšarovs
foto: Romans Kokšarovs

Latvijas dāmu kērlinga valstsvienība ceturtdien "Volvo" ledus hallē Rīgā notiekošajā pasaules čempionātā izcīnīja pirmo uzvaru pēc deviņiem zaudējumiem, sagādājot pārsteigumu - ar rezultātu 8:7 uzveiktas pasaules čempiontitula aizstāvētājas šveicietes.

Līdz šim mūsu meitenes bija piedzīvojušas deviņus zaudējumus pēc kārtas. Kvalificēties izslēgšanas spēlēm iespēju vairs nav, bet jāaizvada pēdējās divas spēles. Pirmā no tām pret pasaules čempioni Šveici, kas līdz šim bija izcīnījusi piecas uzvaras un piedzīvojusi četrus zaudējumus.

Pirmajā endā viešņas izvirzījās vadībā (0:1), bet otrajā latvietes atbildēja ar diviem punktiem, pārņemot vadības grožus (2:1). Trešajā endā pārsvars tika palielināts (3:1). Latvietes saglabāja vadību līdz pat septītajam endam, kad šveicietes tika pie diviem punktiem, panākot 5:4 savā labā. Jau nākamajā Latvija atguva vadību (6:5) un devītajā endā panāca 7:5. Diemžēl desmitajā šveicietes atbildēja ar diviem punktiem un rezultāta izlīdzināšanu - 7:7. Papildendā mūsu meitenes gan izrāva uzvaru, šokējot kērlinga pasauli - 8:7.

Tā bija Latvijas izlases pirmā uzvara pasaules čempionātā, bet vakarā būs iespēja noslēgt turnīru, paturpinot pozitīvo noti - jātiekas ar Dāniju, kas līdz šim izcīnījusi trīs uzvaras un piedzīvojusi sešas neveiksmes.

Latvijas komandas spēlētājas: Zanda Bikše, Una Ģērmane, Ieva Krusta, Dace Munča, Iveta Staša-Šaršūne (kapteine).


Написать комментарий