Gorod.lv aptauja: gandrīz ceturtdaļai portāla lasītājiem ir tehniskā izglītība

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem gandrīz ceturtdaļai respondentu (24%) ir tehniskā izglītība, 15% ir ekonomiskā izglītība,10% - pedagoģiskā, 7% - filoloģiskā.

7% respondentu ir vairākas izglītības, 6% - medicīnas izglītības, 5% - tirdzniecības, 4% - juridiskā izglītība, 3% - būvniecības izglītība. 10% ir izglītības, kuras nebija norādītas aptaujā.

Atzīmēsim, ka Daugavpils domes darbinieki strādājošie uzņēmējdarbības attīstības jautājumos, runā par to, ka pēdējā laikā pilsētā ir pieprasīti kvalificēti speciālisti metālapstrādes un mašīnbūves jomā. Daugavpilī trūkst ārstu, kvalificētu būvētāju. Pēc Valsts nodarbinātības aģentūras datiem pēdējā laikā trūkst pastnieku, gāzmetinātāju un atslēdznieku.

Valsts nodarbinātības aģentūrā ir reģistrēts viens tūkstotis bezdarbnieku ar augstāko izglītību. Bezdarbnieku profesionālās jomas ir pārdevēji, sētnieki, grāmatveži, krāšņu mūrnieki, skolotāji, autovadītāji, pavāri, apsargi un pārdevēji konsultanti.

Kad notiek Daugavpils uzņēmēju tikšanās ar potenciālajiem investoriem, tad tiek apgalvots, ka Daugavpils var piesaistīt ar labām ēkām, infrastruktūru un speciālistiem.


Написать комментарий