Ķīnas luksusa viesnīcas projekts liek «atkārties žoklim»

foto: atkinsglobal.com
foto: atkinsglobal.com

Jau vairāk nekā desmit gadus Ķīna ir viena no pirmajām pasaules mēroga sacensībās par debesskrāpju radīšanu, taču tagad valsts ķērusies pie zemesskrāpjiem, ziņo CNN.

Saskaņā ar plāniem augstas klases viesnīca šajā valstī tiks būvēta 100 metrus dziļā, 240 metrus garā un 160 metrus platā bedrē. Turklāt apakšējos 20 metrus aizņem stāvošs lietusūdens, kas tiks saglabāts.

Projekta attīstītājs ir Šanhajas Shimao Property Group, pārvaldītājs -InterContinental Hotels Group. No tā izriet arī viesnīcas nosaukums - InterContinental Shimao Shanghai Wonderland.

Ekskluzīvā viesnīca durvis varētu vērt 2014. gada beigās vai 2015. gada sākumā. Tā atradīsies apmēram 45 kilometrus uz dienvidrietumiem no Šanhajas pilsētas centra.

«Bedre ir kalpojusi kā karjers kopš 1950. gada,» teicis Yao Qi (姚琪), Shimao Property Group vecākais zīmolvedis. Taču bedre stāvot pamesta kopš 2000. gada.

Shimao zemi iegādājās 2006. gadā ar mērķi uzbūvēt Shimao Shanghai Wonderland, liela mēroga atrakciju parku, kurā būs integrēta viesmīlība, atpūta un izklaides elementi. Viesnīca ir plānota kā daļa no kompleksa.

380 istabiņu lielās InterContinental Shimao Shanghai Wonderland celtniecība uzsākta jau pagājušajā mēnesī. 19 stāvu viesnīcas trīs līmeņi būs virs zemes, bet 16 - zem zemes, tostarp zemūdens restorāns. Plānots uzbūvēt arī 60 metrus augstu stikla aizkaru, lai atdarinātu ūdenskritumu.

Projekta autors ir Lielbritānijā bāzētā inženieru firma Atkins.

Viesnīcas plānotāji apsver iespēju gūt labumu no apkārt esošajām klintīm, piedāvājot tādas aktivitātes kā klinšu kāpšana un gumijlēkšana.

Saskaņā ar pašreizējo informāciju, lai mitinātos šajā viesnīcā, par nakti būs jāmaksā, sākot no 300 ASV dolāriem.

Shimao kopējās investīcijas 428 200 kvadrātmetrus lielajā Shimao Shanghai Wonderland sasniegs 555 miljonus ASV dolāru.



Написать комментарий