Daugaviņam pirmie vārti NHL šosezon, “Senators” zaudē

foto: puaro.lv
foto: puaro.lv

Kaspars Daugaviņš ar gūtiem vārtiem atgriezies NHL komandas Otavas „Senators” sastāvā, kuri gan nepalīdzēja „Senators” izcīnīt uzvaru, jo tika atzīts Bostonas „Bruins” pārākums (1:2).

Daugaviņam šie bija pirmie gūtie vārti šajā NHL sezonā. Savukārt Vinipegas "Jets" bez Artūra Kuldas sastāvā piekāpusies Vašingtonas "Capitals" ar rezultātu 0:4.

Otavas „Senators” un Bostonas „Bruins” spēlē šonakt piedalījās arī Kaspars Daugaviņš, kurš tieši pret „Bruins” komandu 11. martā bija izcēlies ar savu riskanto pēcspēles metienu. Viņš šīs nakts spēlē aizvietoja uzbrucēju Džimu O'Braienu, un Daugaviņš nepievīla, otrā perioda piektajā minūtē atklājot mača rezultātu. Pēc tam, kad jaunais zviedru talants Mika Zibanejads iegāja ar ripu zonā un padeva piespēli Daugaviņam, Kaspars ar ne pārāk spēcīgu, taču ļoti precīzu un viltīgu plaukstas metienu raidīja ripu garām vārtsargam Hubodinam, un tā atsitās pret vārtu stabiņu un ielidoja vārtos (1:0). Šie bija Daugaviņa pirmie vārti šajā NHL sezonā aizvadītajās 19 spēlēs un sestie viņa karjerā. Rezultatīvas piespēles tika pierakstītas Zibanejadam un Sergejam Gončaram, kurš līdz ar to uzstādījis kluba rekordu ar izdarītu vismaz vienu piespēli jau deviņās spēlēs pēc kārtas.

Perioda beigās „Bruins” gan rezultātu izlīdzināja, kad „Senators” ne pārāk veiksmīgi izdarīja nomaiņu un iekrita pretuzbrukumā divi pret vienu. Deniels Paijē izvēlējās metienu izdarīt pats, un ne pārāk veiksmīgi nospēlēja „Senators” vārtsargs Robins Lēners, kurš ripu gan aizskāra, taču nespēja apturēt.

Trešā perioda 14. minūtē Daugaviņš nopelnīja divu minūšu noraidījumu, taču arī tā laikā rezultāts nemainījās un joprojām bija 1:1. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikusi nedaudz vairāk nekā minūte, „Bruins” uzvarēja iemetienā „Senators” zonā, un vācu aizsargs Deniss Zaidenbergs daudz nevilcinoties raidīja ripu cauri spēlētāju burzmai. Vārtsargs ripu pamanīja tikai tad, kad tā bija jau aiz vārtu līnijas.

„Senators” vēl paspēja nomainīt Lēneru pret sesto laukuma spēlētāju, taču rezultāts palika kāds bijis, proti, 2:1 „Bruins” labā. Kaspars Daugaviņš šajā spēlē laukumā atradās 16 minūtes un 10 sekundes, spēlēja „Senators” trešajā maiņā kopā ar Zibanejadu un Krisu Nīlu, ar četriem izdarītiem metieniem guva vienus vārtus, veica divus spēka paņēmiens, kā arī spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficentu plus viens.


Написать комментарий