Trenere lesbiete sūdzas par diskrimināciju universitātē, jo viņai aizliegts pārgulēt ar studentēm

foto: ekrānuzņēmums no video
foto: ekrānuzņēmums no video

ASV Teksasas štata Universitātes vieglatlētikas trenere ir nākusi klajā ar paziņojumu par diskriminējošo situāciju universitātē. Viņas sūdzību pamatā ir neapmierinātība, ka „nedrīkst darīt” to pašu, kas tiek pieļauts treneriem vīriešiem, kuri nav pasludinājuši, ka ir homoseksuāļi.

Skandāls, kas nule nācis gaismā, ataino Teksas štata Universitātes problēmas jau sākot ar 2002. gadu. Šajā laikā vieglatlētikas trenerei Bevai Kīrnejai izveidojās romantiskas attiecības ar vienu no kluba dalībniecēm, kas vadībai šķitis nepieņemami. 

Tumšādainā trenere beidzot iesniegusi oficiālu sūdzību štata nodarbinātības uzraudzības birojiem, paužot sašutumu par universitātes izvērsto diskriminējošo politiku pret viņu. Bevai tika piešķirts bezalgas atvaļinājums pagājušā gada nogalē, bet no treneres amata viņa atkāpās šī gada janvārī, kad preses rīcībā nonāca informācija par viņas afēru. 

Trenere tagad mēģina pierādīt, ka viņa tiek nepamatoti sodīta, jo pret vīriešiem netiek izvērstas šāda veida sankcijas. Kā piemēru viņa min universitātes amerikāņu futbola trenera asistentu Meidžoru Eplvaitu, kuram ir bijušas seksuālas attiecības ar vienu no skolas studentiem. Attiecīgi viņš no skolas saņēma tikai aizrādījumu un viņa alga tika iesaldēta uz gadu, bet profesionālā karjera netika pārtraukta vai apturēta.

Beva ir Universitātes vieglatlētikas trenere jau kopš 1993. gada un 18 gadu laikā viņas trenētie studenti ir ieguvuši sešus NCAA titulus.


Написать комментарий