Skandāls “Koru karos”! Rēzeknes korim nākas ciest

Dziedātāja Olga Rajecka ar Rēzeknes kori un Normundu Zušu. Foto TV3 publicitātes
Dziedātāja Olga Rajecka ar Rēzeknes kori un Normundu Zušu. Foto TV3 publicitātes

Pēdējais „Koru karu” raidījums plaši tiek apspriests gan sociālajos tīklos, gan televīzijā. Proti, publikas un skatītāju neapmierinātību izsauca dziedātājas Olgas Rajeckas izteiktie komentāri korim no Rēzeknes, taču tas vēl nav viss – rēzekniešiem nācās ciest arī no TV raidījuma „Bez tabu” vadītājiem.

Aizvadītajā svētdienā, vērtējot Rēzeknes zaļo pakalnu kora un tā vadītāja Normunda Zuša izpildīto dziesmu „Volare”, žūrijā esošā Olga Rajecka sāka ar jaukiem vārdiem, sakot, ka Rēzeknes kora meitenes ir ļoti skaistas, bet tad norādīja, ka priekšnesumu nav sapratusi un uz skatuves valdījis haoss. „Ja jūs dziedat uz fonogrammas un gribat man kaut ko parādīt, tad dariet to tā, lai es tiešām atveru muti un saku, - Jā, ir! Nevis kaut kādu „bardaku” uztaisiet,” neapmierinātā balsī teica Olga un piebilda: „Ne līdz galam izstrādāts priekšnesums. Kaut ko sametuši kopā, domājot, gan jau Cantare aizies, bet ziniet, reizēm neaiziet.. Bet jūs neuztraucieties, jums vēl viss ir priekšā, tāpēc, ka Latgali jau nekad neizbalso!” 

Daudziem skatītājiem tā vien šķita, ka šis Olgas „uzbrauciens” ir kā mājiens par Latgales lielo atbalstu savējiem šovos – lai cik slikts būtu latgaliešu priekšnesums, tāpat viņi turpinās dalību šovos. Savukārt citi „Koru karu” skatītāji pēc raidījuma sprieda, ka dziedātāja Olga Rajecka šādi izteikusies tāpēc, ka joprojām nav pārdzīvojusi, kad „Koru karu” pirmajā sezonā viņa ar Lielvārdes kori finālā zaudēja tieši latgaliešiem - Daugavpils korim. 

Arī Rēzeknes zaļo pakalnu kora vadītājs Normunds Zušs ir sašutis, ka šovā īpaši tiekot uzsvērts Latgales reģiona skatītāju patriotisms. „Vissāpīgāk bija Latgales nacionalitātes uzsvēršana. Bija nepareizi to īpaši akcentēt, jo nevienam citam reģionam jau nav liegts balsot par savējiem,” portālam kasjauns.lv norāda Zušs. Tajā pašā laikā viņš ir ļoti pateicīgs par tiem vārdiem, ko Olga Rajecka veltīja Rēzekns korim jau pēc šova, aizkulisēs. Pieredzējusī dziedātāja pienākusi pie rēzekniešiem aprunāties, izteikusi profesionālus padomus un arī novēlējusi veiksmi turpmāk. „Ja runā par manu viedokli par to, ko Olga teica šovā, tad akceptēju jebkura cilvēka viedokli. Tikai vien jāsaprot vieta un laiks, kur to izsaka. Taču liels paldies un prieks, ka Olga pienāca pie mūsu kora pēc šova,” piebilst Normunds Zušs.

Interesanti, ka ažiotāža ap Rēzeknes kora priekšnesumu turpinājās arī nākamajās dienās pēc šova. Piemēram, raidījums „Bez tabu” pirmdien pasmējās par Rēzeknes zaļo pakalnu kori, uzskatot, ka rēzeknieši paši nesapratuši, kādā valodā dziedāja dziesmu „Volare” – itāļu vai spāņu. Tiesa - jau šova tiešraidē kora vadītājs Normunds Zušs uzsvēra, ka dziedājuši dziesmas „Volare” versiju grupas „Gipsy Kings” izpildījumā spāņu valodā, vienīgi piedziedājums tika dziedāts itāļu valodā. Tādēļ pēc patiesās informācijas noskaidrošanas jau nākamajā dienā „Bez tabu” vadītājiem nācās atvainoties Rēzeknes korim par ķiķināšanu iepriekšējā raidījumā un vēlēja korim veiksmi.


Написать комментарий