Vokālais ansamblis «VARBŪT» – labākais Latgalē

foto: wallpaper.zoda.ru
foto: wallpaper.zoda.ru

15. martā Ludzā notika vokālās mūzikas konkurss ,,Balsis” 2. Kārta (Latgales reģiona posms), ziņo Balvu novada portāls.

Balvu novadu tajā pārstāvēt bija izvirzīts Tilžas vidusskolas vokālais ansamblis ,,VARBŪT”. Dalībniekiem bija jāgatavo trīs dziesmas, bet jāizpilda divas. Obligāta dziesma – latviešu tautas dziesmas apdare a cappella un divas brīvas izvēles dziesmas, no kurām viena ir latviešu autora oriģināldziesma vai latviešu tautas dziesmas apdare.

Vokālais ansamblis ,,VARBŪT” izpildīja divas latgaliešu tautas dziesmas Lindas Vītolas apdarē- ,,Četri ceļi dabasūs”” un ,,Eima, eima moseņas”. Iegūta 1. Pakāpe ar 46, 95 punktiem.

Konkursantus vērtēja žūrija:
Jānis Grigalis -diriģents, pedagogs, tautas mūzikas instrumentu ansambļu speciālists;
Irēna Nelsone- mūzikas pedagoģe, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas metodiķe un lektore;
Mārīte Puriņa- mūzikas pedagoģe, vokālās grupas „ Anima Solla” mākslinieciskā vadītāja;
Antra Strikaite- Valsts izglītības satura centra Interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas vadītājas vietniece, projekta vadītāja.

Rezultāts iepriecina, jo skates jau ir notikušas gan Kurzemē, gan Zemgalē un Vidzemē, un nevienā no tām nav iegūts tik augsts punktu skaits kā ansamblim „VARBŪT”. Kaut gan fināla dalībniekus paziņo tikai 5. aprīlī droši varam teikt, ka ansamblis ,,VARBŪT” ir fināla dalībnieks.

Vēl Ludzā piedalījās Rugāju vidusskolas ansamblis ,,Pustonis”- 39, 81 punkts un Baltinavas ansamblis ,,Vērmelīte”- 41, 56 punkti.


Написать комментарий