Kozlovska demisijas pieprasījums draud izgāzties

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Saeimā lielākā, opozīcijā esošā "Saskaņas centra" frakcija tomēr balsos pret Nacionālās apvienības (NA) rosināto iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) demisiju, portālu "Delfi" informēja SC.

Šīs prasības iemesls - policistu nepareizā rīcība 16. marta pasākumā pie Brīvības pieminekļa - liedz izvērst diskusiju par iekšlietu sistēmas darbību un tās vadību kopumā, uzskata SC.

Līdz ar to, ja balsojums par Kozlovska demisiju notiks, tad ministrs, visticamāk, paliks amatā, jo viņa gāšanu atbalsta NA un ZZS frakcijas, kurām kopumā Saeimā ir tikai 27 deputāti.

""Saskaņas centrs" uzskata, ka policistu darbība, novēršot konflikta, kuru lielā mērā izraisīja Nacionālās apvienības deputātu rīcība, attīstību, bija nevainojama," paudis SC frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs, norādot - tāpēc SC ārkārtas sēdē neatbalstīs Kozlovska demisiju.

Jau vēstīts, ka SC ceturtdien pēc tikšanās ar Kozlovski, zinot, ka no SC nostājas būs atkarīga Kozlovska palikšana iekšlietu ministra amatā, turpināja "uzturēt intrigu" par savu balsojumu.

Urbanovičs ceturtdien teica, ka pozitīvs balsojums par Kozlovska demisiju varētu novest pie "šīs koalīcijas mocību beigām", un tāpēc šobrīd SC ir liela atbildība savu vēlētāju priekšā.

Pats Kozlovskis pēc tikšanās ar SC frakciju žurnālistiem sacīja, ka ir gatavs atvainoties tiem, kurus aizvainoja "antifašistu" atskaņoto sirēnu un mūzikas troksnis pie Brīvības pieminekļa 16.marta rītā, kad "Daugavas Vanagi" un viņu atbalstītāji devās nolikt ziedus, lai pieminētu latviešu leģionārus.

Pasākums gan bija saskaņots ar Rīgas domi, un trokšņošanas atļaušana vai aizliegšana bija pašvaldības kompetencē.

Ministrs arī norādīja, ka, iespējams, jāatsāk diskusiju par plašākajām policijas pilnvarām šādās situācijās.

Ziņots arī, ka NA līderis Raivis Dzintars ceturtdien pēc tikšanās ar ministru paziņoja, ka tai nepieciešama pauze pārdomām. Apvienības deputāti uzklausījuši ministra viedokli par notikušo 16.martā un policijas kompetenci 16.marta pasākumu laikā un tagad NA nepieciešams "ieturēt pārdomu pauzi" un apjautāt leģionāru un karavīru organizācijas par to, kā rīkoties saistībā ar demisijas pieprasījumu ministram.

Latvijas Nacionālo karavīru biedrības priekšsēdētājs leģionārs Edgars Skreija jau izteicies, ka tās biedri neuzskata, ka Kozlovskim būtu jāatkāpjas - par troksni 16.martā pie Brīvības pieminekļa vainojama Rīgas dome, kas neliedza pretējo pušu viedokļu pasākumu vienlaicīgu norisi.

NA iepriekš pauda sašutumu par "antifašistu" pasākumu pie pieminekļa, kuru saskaņoja Rīgas dome un kura laikā no skaļruņiem atskaņoja padomju laika mūziku un sirēnu skaņas. Ceturtdien Kozlovskis pauda gatavību atvainoties par šiem notikumiem.


Написать комментарий