Brīvdienās vēl gaidāms spelgonis; pavasari sajutīsim vien aprīlī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gaidāmajās brīvdienās un šomēnes kopumā vēl ir jārēķinās ar ziemīgām gaisa temperatūrām, bet jau aprīļa sākumā termometra stabiņš stabili pieturēsies virs nulles atzīmes un kažokus varēs beidzot atstāt skapjos.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā pastāstīja, ka meteoroloģiskais pavasaris iestājas tad, kad gaisa temperatūra vairākas dienas pieturās stabili virs nulles atzīmes un uz šādiem apstākļiem mēs varam cerēt vien aprīļa sākumā. Marta pēdējās dienās daba mūs vēl pakaitinās, dažviet uzsūtot gan salu, gan arī sniegputeni.

Šīs darba nedēļas beigās un brīvdienās debesīm skaidrojoties, temperatūra vietām pazemināsies vēl līdz pat -19 grādiem. Sestdien pa dienu gaiss iesils līdz -2 un -4 grādiem, bet naktī uz svētdienu termometra stabiņš austrumu rajonos atkal noslīdēs līdz -12 grādiem. Svētdien gaiss atkal iesils līdz -4 grādiem austrumu rajonos un -1 grādam valsts piekrastē.

Brīvdienas varētu būt apmākušās, tomēr vietām uzspīdēs arī saule.

Savukārt dienas laikā pieturēsies neliels sals, vien atsevišķās dienās, vairāk uzspīdot saulei, gaisa temperatūra var paaugstināties virs 0 grādiem.

Savukārt aprīlī, līdz kuram ir atlikusi vien nedaudz vairāk par nedēļu, termometra stabiņš jau stabili dienā pieturēsies virs nulles atzīmes un aprīlī vairs ziemai raksturīgie laikapstākļi nav gaidāmi. Sinoptiķi, jautāti, kāds varētu būt meteoroloģiskais pavasaris, atzina, ka pagaidām izskatās, tas būs vēsāks par normu.

Jau vēstīts, ka marts šogad nav lutinājis, atnākot ar salu un sniegu. Šonedēļ dažviet gaiss atsalis līdz pat -20 grādiem.


Написать комментарий