Rēzeknes pilsētas jauno Erudītu konkurss ir noslēdzies

foto: K.Kalabanova/rezekne.lv
foto: K.Kalabanova/rezekne.lv

Sākot ar 2012. gada nogali līdz pat 2013. gada martam, pilsētas erudītākie jaunieši gandrīz pusgadu sacentās savā starpā par pilsētas erudītākās komandas titulu, informē Rēzeknes pašavaldības portāls.

Vidusskolēnu konkursa "Rēzeknes pilsētas Erudīts – 2013" 5 spēles rīkoja Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestāde Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs "Zeimuļs".

Konkursa tēma bija "Jaunietis biznesa pasaulē". Konkursa mērķis bija veicināt vidusskolēnu zināšanas ekonomikas, uzņēmējdarbības, mārketinga, finanšu, projektu vadības, biznesa inovāciju jomā un rosināt skolēnus uz aktīvu līdzdalību savas karjeras veidošanā un sabiedriskajos procesos.

Priecē tas, ka spēlēs šogad piedalījās liels komandu skaits – kopskaitā 13. Tās bija komandas no Rēzeknes pilsētas vispārizglītojošām mācību iestādēm – Rēzeknes 1., 2., 3., 4., 5., 6., vakara, Katoļu vidusskolām, Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas, Rēzeknes Valsts ģimnāzijas un no profesionālajām vidusskolām – Austrumlatgales profesionālās vidusskolas, Rēzeknes J.Ivanova mūzikas vidusskolas, kā arī Rēzeknes mākslas un dizaina vidusskolas komanda.

Jaunieši atzīst, ka informācijas pieejamība par konkursa tēmām ir laba, bet ir vajadzīgs liels laika un enerģijas ieguldījums, lai plašo jautājumu loku aptvertu un informāciju iegaumētu. Taču ne velti šis konkurss saucas "Erudīts", tāpēc komandām, atbildot uz āķīgiem jautājumiem, palīdzēja ne tikai zināšanas par konkrēto jomu, bet arī veiksme un erudīcija. Muzikālās un liriskās pauzes katrā spēlē – dziesmas ar instrumentālo pavadījumu noderēja kā laba atslodze saspringtajai domāšanai.

Katras konkursa kārtas rezultāti tika summēti, apkopojot visu spēļu rezultātus. Konkursa cīņā 1. vietu ieguva un jau otro gadu pēc kārtas uzvarēja Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas komanda (73 punkti), līderos turējās un 2. vietu ieguva Rēzeknes 1. vidusskolas komanda (66 punkti) un 3. vietu – Rēzeknes Valsts ģimnāzijas komanda (64 punkti).

Konkursam noslēdzoties, dalībnieki saņēma gan diplomus un pateicības, gan garšīgas un sportiskas balvas no Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra "Zeimuļs". Bet vislielākās ovācijas izpelnījās paziņojums, ka 1. vietas uzvarētājkomandas dalībniekiem tiek dāvināts brauciens uz Igauniju, kas notiks 23. martā un kura ietvaros jaunieši apmeklēs Tartu, AHHAA zinātnes centru un planetāriju.

Sapulcinot jauniešus konkursā "Rēzeknes pilsētas Erudīts 2013", mēs ceram, ka jaunieši – latvieši, krievi, poļi, visu citu tautību jaunieši – ar šī neformālās izglītības pasākuma palīdzību vairāk iepazina viens otru, papildināja savas zināšanas uzņēmējdarbības, mārketinga, finanšu, projektu vadības u.c. ar biznesu saistītās jomās.


Написать комментарий