Nacionālā apvienība dos Kozlovskim trīs mēnešu pārbaudes laiku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ņemot vēra Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska pausto nožēlu par notikušo 16. martā, atvainošanos un pausto gatavību vērst situāciju par labu, Nacionālā apvienība (NA) nolēmusi jautājumu par demisijas pieprasījumu apspriest pēc trīs mēnešiem, tā portālam Diena.lv atzina NA.

"Ir būtiski saprast, vai atvainošanās ir patiesa un vai var uzticēties Reformu partijas solījumam rīkoties, lai turpmāk piemiņas pasākumi 16. martā un citos datumos noritētu netraucēti," atzina NA pārstāvji.

Trīs mēnešu laikā NA vēlas redzēt skaidrus rezultātus likumiskās bāzes stiprināšanai, kas līdz minimumam samazinātu iespējas traucēt piemiņas pasākumu norises pie Brīvības pieminekļa. Tāpat būtiski vērtēt iekšlietu sistēmas darbu kopumā, tai skaitā spēju nodrošināt likumu ievērošanu 9. maijā.

Pašlaik apvienība ir gatava atsaukt parakstus un pēc trīs mēnešiem izvērtēt ministra darbu atkārtoti. Lēmums pieņemts kopīgi ar leģionāru organizāciju - Latvijas Nacionālo karavīru biedrības un Daugavas vanagu pārstāvjiem.

Jau ziņots, Nacionālā apvienība nolēma pieprasīt R. Kozlovska demisiju saistībā ar ministra rīcību 16.martā. Nacionālā apvienība uzskata, ka policijas rīcība, "pieļaujot latviešu leģionāru klaju zaimošanu pie Brīvības pieminekļa, bija nepieļaujams notikums, kas nekad vairs nedrīkst atkārtoties".

R. Kozlovskis ceturtdien, 21.martā, atzina, ka saprot situāciju un atvainojas cilvēkiem, kurus aizvainoja troksnis 16.marta pasākumā.


Написать комментарий