“The Guardian”: Pieaug “Femen” kailo amazoņu ietekme

foto: citizenside.com
foto: citizenside.com

"Pagājušajā gadā Inna Švečenko devās uz mežu netālu no Kijevas, lai iemācītos rīkoties ar motorzāģi. Viņas intrukturi toreiz nesaprata, kāpēc viņai tas nepieciešams," raksta izdevums "The Guardian".

"Viņi domāja, ka esmu vienkārši stulba blondīne", tā intervijā izdevumam norāda Ševčenko.

Nākamajā dienā Inna uzkāpusi kalnā no kura pārredzama visa Kijeva, izģērbās, atstājot mugurā tikai sarkanus šortus, un nozāģēja 4 metrus augstu krustu, tādejādi solidarizējoties ar krievu panku grupas "Pussy Riot" dalībniecēm, kurām tajā dienā bija noteikts tiesas spriedums, un izsakot savu nepatiku pret jebkuru reliģiju.

Uzreiz pēc tam viņai sāka izteikt draudus. Inna ar 50 dolāriem kabatā, mobilo telefonu un pasi aizbrauca uz Varšavu, bet pēc tam devās uz Parīzi, kur arī citas sievietes vēlējās pievienoties "Femen" kustībai, kuru Inna vada kopā ar trīs savām ukraiņu draudzenēm.

"Femen" mērķis ir aicināt izbeigt ar reliģiju , diktatūrām un seks-industriju . Inna saka, ka viņām ir jābūt nepārtrauktā kustībā: teksti būs uzrakstīti uz viņu kailajām krūtīm, muguras, un viņām ir jābūt pamanāmām," teikts rakstā.

Katru reizi, kad "Femen" rīko kādu akciju, videoieraksti un fotoreportāžas ar šo meiteņu piedalīšanos parādās portālos visā pasaulē.


Написать комментарий