Kolorādo slaktiņa sarīkotājs pārgājis islāmticībā

foto: firstnews.ru
foto: firstnews.ru

Amerikānis Džeimss Holmss, kurš ASV Kolorādo štata Auroras pilsētas kinoteātrī nošāva 12 un ievainojis vēl 58 cilvēkus, pārgājis islāmticībā, vēsta The Washington Times, atsaucoties uz avotiem cietumā, kur pašlaik atrodas Dž. Holmss.

Saskaņā ar laikraksta rīcībā esošo informāciju, Dž. Holmss par musulmani kļuvis vēl pagājušajā vasarā, bet tagad lielāko daļu laika pavada, lasot Korānu un nododoties lūgšanām. Bez tam viņš uzaudzējis bārdu un ievēro stingru halala diētu. Tāpat Dž. Holmss esot nonācis pie atzinuma, ka viņa darbības kinoteātrī bijušas „daļa no personiskā džihāda pret neticīgajiem”.

Avots cietuma vadībā paziņojis laikrakstam, ka pārējie ieslodzītie – musulmaņi ne visai priecājas par jauno ticības brāli, jo nevēlas, lai islāms asociētos ar tik briesmīgiem noziegumiem. Kaut arī viņi paši visi ir likuma pārkāpēji, tomēr „neatbalsta ekstrēmismu un terorismu”.

Dž. Holmsam ir uzrādītas apsūdzības par kopumā 166 slepkavību un slepkavības mēģinājumu epizodēm. Kā atgādina ABC News, šīs lietas tiesnesis pieņēma lēmumu izmantot pret Dž. Holmsu tā dēvēto „patiesības serumu”, ja viņš mēģinās pasludināt sevi par nevainīgu apgalvojot, ka ir garīgi slims. Pie tam tiesnesis atzīmēja, ka Dž. Holmsa liecības šā seruma iedarbības laikā varēs pārbaudīt ar melu detektoru. Aizstāvības iebildumus par šādu pasākumu nelikumību tiesa noraidīja.

Dž. Holmss uzbruka Denveras priekšpilsētas Auroras kinoteātra apmeklētājiem 2012. gada 20. jūlijā. Viņš atklāja uguni uz skatītajiem vienā no pārpildītajām kinoteātra zālēm, kurā notika Betmena cikla jaunākās filmas The Dark Knight Rises (Tumšais bruņinieks atgriežas) pirmizrāde. Atšķirībā no vairākuma līdzīgu gadījumu, Dž. Holmss nevis izdarīja pašnāvību, bet padevās policijai.


Написать комментарий