Nav zināms vai Daugavpilī sodīja tos saimniekus, kuri nesavāca suņu ekskrementus pēc pastaigas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portālam Gorod.lv paziņoja, ka Daugavpils pašvaldības policija 2012.gadā fiksēja pēc Latvijas Republikas pārkāpumu kodeksa 106.panta dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšana 177 pārkāpumus. 

Vai bija sastādīti protokoli uz tiem saimniekiem, kuri pārkāpa Daugavpils pašvaldības saistošos noteikumus (Nr.15, 18.05.11 Mājdzīvnieku turēšanas noteikumi Daugavpils pilsētā) šie noteikumi nosaka, ka saimniekam vedot pastaigā suni, ir jāņem līdzi inventāru ekskrementu savākšanai un tos jāsavāc.

Laiks, kad sāk kūst sniegs un pilsētas iedzīvotājiem paliek zināms, kur bija vesti dzīvnieki pastaigā nav jaunums. Neskatoties uz to, ka ir izstrādāti noteikumi, kuri paredz ekskrementu novākšanu, saimnieki pret to izturas neatbildīgi.

Ir zināms, ka pilsētā ir piecas vietas, kuras ir paredzētas suņu vešanai pastaigā (pilsētas centrā, Esplanādes rajonā, piena kombināta rajonā, Jaunās Forštates rajonā, Jaunbūves un Ķīmiķu ciemata rajonā). Šajos rajonos atļauts vest suni pastaigā bez pavadas, toties ir jāsaprot, ka arī šeit ekskrementus ir jānovāc.

Pašvaldības policijas darbinieki apgalvo, ka sastādīto protokolu skaits par Pašvaldības 15.noteikumu pārkāpšanu ar katru gadu aug. Informācija, ko portālam jau bija snieguši liecina, ka 2011.gadā bija sastādīti 180 protokoli, vēl 7 protokoli bija sastādīti par atkārtotu noteikumu pārkāpumu.

Ir jāatzīmē tas, ka Pašvaldību saistošie noteikumi nosaka, ka Daugavpils pilsētā ārpus norobežotās teritorijas atļauts vest suni pastaigā bez pavadas vietās, kas speciāli ierīkotas suņu pastaigām. Suņa īpašniekam vai turētājam ir šādi pienākumi: vest suni pavadā; vedot pastaigā suni, ņemt līdzi inventāru ekskrementu savākšanai un tos savākt. Ir aizliegts ar suni apmeklēt bērnu laukumus, mācību iestādes, sporta laukumus, tirdzniecības vietas un publiskos pasākumus. Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai nosaka MK noteikumi Nr. 266.



Написать комментарий