S. Blagoveščenskis: Vācija vienmēr bija ES līdere un ideju iedvesmotāja

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portālam Gorod.lv palika zināms, ka šī gada aprīlī pirmo reizi norisināsies partijas „Alternatīva Vācijai” sanāksme. 

Pēc moneyjournal informācijas, partijas saieta mērķis ir jautājumu apspriešana par iziešanu no eirozonas, jo katrs ceturtais vācietis grib atteikties no eiro un atgriezties pie markas. Nokomentēt šo situāciju mēs palūdzām ekonomikas un politikas ekspertu Sergeju Blagoveščensku.

„Vācija vienmēr bija ES līdere un jauno ideju iedvesmotāja. Vācijas ekonomika ir visstiprākā Eiropā, neskatoties uz to, ka sākumā vajadzēja veikt valsts apvienošanu, un pēc tam pilnveidot ES ekonomiku. Jau 90. – to gadu sākumā vāci asi uztvēra nodokļu likmju paaugstināšanu, kas bija saistīta ar VDR zemju adopciju. Tagad Vācijai nākas dalīties ar valstīm, kuras smagi pārdzīvoja ekonomisko krīzi. Tieši tāpēc vāci negatīvi uztver dalību eirozonā.

Loģiski ir arī tas, ka tiek dibinātas partijas, kuras cenšas apvienot neapmierinātos cilvēkus. Pašlaik runāt par politisko virzienu ir pārāk agri. Partijai, kura pauž idejas par izstāšanos no eirozonas, sākumā jāsalasa nepieciešamais parakstu skaits, lai  partija varētu iekļūt Bundestāgā, un tikai pēc tam paustās idejas varēs realizēt likumprojektos,” pastāstīja S. Blagoveščenskis


Написать комментарий