Pašam vecākajam Daugavpils vidusskolas audzēknim ir 48 gadi 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils 17.vidusskolas direktors Ivars Šķinčs, ka vakara un neklātienes nodaļā uz šo brīdi mācās 311 audzēkņi, bet pašam vecākajam no tiem ir 48 gadi un viņš ir vecāks par skolas direktoru.

Kā zināms, vakara nodaļa 17. vidusskolā pastāv jau vairākus gadus un vienmēr ir bijuši tie cilvēki,  kas vēlas šeit iegūt vidējo izglītību.  Pašlaik vakara un neklātienes nodaļā mācās audzēkņi no 17 līdz 48 gadiem, bet vidējais vecums sastāda - 22-23 gadi.

I.Šķinčs stāsta, ka daži uz vakaras nodaļu iestājas uzreiz pēc pamatskolas beigšanas (40-50%audzēkņu), bet daži ņem pauzi, pat līdz 20 gadiem. Kas attiecās uz skolēnu motivāciju mācīties, tad bieži vien šī motivācija saistās ar palikšanu esošā darba vietā ( bieži valsts iestādēs), kā arī saņemt lielāku algu, strādājot, piemēram, Anglijā, kur darba alga ir atkarīga no iegūtās izglītības. Kā arī daudzi iestājas vakara nodaļā pēc arodvidusskolas pabeigšanas.

No 311 audzēkņiem 220 mācās pēc neklātienes programmas, kurā, vārdu sakot, audzēkņi kontroldarbus nokārto skolā. 42 audzēkņi, kuri vēlas saņemt atestātu, atrodas ieslodzījuma vietās.

Kā atzīmēja I. Šķinčs, starp vakara nodaļas audzēkņiem ir vairākas jaunās māmiņas. Kā zināms, skolā viņām ir nodrošināti papildus apstākļi – skolā atrodas bērnu istaba un notiek dažādi skolas pasākumi, kā piemēram, Jaungada egle.

Skolas direktors paziņoja, ka cilvēkiem, kuri ir nolēmuši turpināt mācības, kuras ir iegūtas vēl Padomju laikā, protams, ir nedaudz grūtāk izprast mācību programmu, bet viņus stimulē lielā  motivācija un neatlaidība.

Atzīmēsim, ka nesen kādā Japānas pilsētā – Kavaguti, iedzīvotāja 81 gadu vecumā Ricuko Kenmoku, neskatoties uz savu vecumu, spēja realizēt savu lielāko dzīves sapni, pabeigt vidusskolu un jau aprīlī taisās iestāties augstskolā.


Написать комментарий

vecaks neka direktors :D shausmas ,vnk shausmas.....