Par pagājušā gada labāko jaunbūvi tiek atzīta īslaicīgās aizturēšanas vieta Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien tika paziņoti Latvijas Būvnieku asociācijas ikgadējās skates "Gada labākā būve Latvijā 2012" laureāti no 30 pieteiktiem objektiem un profesionālo žurnālu "Latvijas Būvniecības" un "Latvijas Architektūras" organizētā konkursa "Gada būvinženieris Latvijā 2012" laureāti no 40 pieteiktajiem speciālistiem.

Par pagājušā gada labāko jaunbūvi Latvijā atzīta īslaicīgās aizturēšanas vieta Hospitāļu ielā 3, Daugavpilī.
Nominācijā "Restaurācija" 1.vietu ieguva Marka Rotko Mākslas centrs ar projektu "Artilērijas arsenāla ēkas rekonstrukcija" Mihaila ielā 3, Daugavpilī.

Nominācijā "Rekonstrukcija" 1.vietu ieguvusi pirmskolas izglītības iestādes un administratīvās ēkas rekonstrukcija un teritorijas labiekārtojums Tīnūžu sākumskolā Ikšķiles novadā.

Nominācijā "Inženierbūve" 1.vietu ieguvusi Jāņa Čakstes bulvāra Jelgavā 1.kārtas rekonstrukcija.

Nominācijā "Publiskās ārtelpas objekts" 1.vietu ieguvis parka labiekārtojums un Mežaparka brīvdabas estrāde Zemgales ielā 38A, Olainē.

Nominācijā "Renovācija" 1.vietu ieguvusi ambulatorās veselības aprūpes centra jaunbūve Raiņa ielā 6/8, Ventspilī.

Konkursa "Gada būvinženieris Latvijā 2012" satelītpasākums gada garumā būs ceļojošā fotoizstāde "Unikāli būvkadri jeb Piecas minūtes pirms arhitektūras" ar Ainara Meiera un arī Sarmītes Livdānes fotoattēliem no nozīmīgiem būvobjektiem.

Izstāde būs skatāma līdz 2013.gada 31.martam Latvijas Arhitektūras muzejā. Izstādi plānots izvietot arī Latvijas Arhitektu savienības telpās Arhitektu namā un dažādās Latvijas pašvaldībās.


Написать комментарий