Pasaules ūdens dienai veltīts pasākums rīkots arī Rāznas nacionālajā parkā

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

Dabas aizsardzības pārvalde 21.martā rīkoja Pasaules ūdens dienai veltītu pasākumu Rāznas nacionālajā parkā, informē Dagdas novada portāls.

Tradicionāli pasākums tiek rīkots vienā no pagastiem, kas ietilpst īpaši aizsargājamā dabas teritorijā. 2012.gadā to rīkoja Ezernieku bibliotēkā sadarbībā ar Dagdas novada Ezernieku pagasta pārvaldi, bet šogad pasākums notika Andrupenes pamatskolas telpās.

Pasākuma pirmajā daļā tā dalībnieki uzzināja, ka 2013.gads ir pasludināts par starptautisko ūdens sadarbības gadu, cik sen un kādā veidā  rīkotas ūdens aizsardzībai veltītas aktivitātes. Klātesošie noklausījās dabas aizsardzības speciālistes I.Brolišas sagatavoto prezentāciju, diskutēja par ūdens izmantošanas paradumiem pilsētas un lauku vidē.  

Turpinājumā klātesošie veica dažādus uzdevumus- pētīja palielināmos trauciņos ievietotos ūdens augus un  dzīvniekus un atpazina tos pēc apraksta, risināja krustvārdu mīklas,  pareizā  secībā sakārtoja ar ūdeni saistītu tautas dziesmu  fragmentus,  lika puzles. Pasākuma noslēgumā ikviens varēja iesaistīties radošajās aktivitātēs un, izmantojot Latvijas Vides aizsardzības fonda finansētā projekta „Dabas izglītības centri- sabiedrības dabas apziņas veidotāji” ietvaros iegādātos materiālus, veidot savu ūdens objektu ar tajā mītošajām dabas vērtībām. Lai arī ūdeņus Latgalē klāj bieza ledus un sniega kārta, pasākuma dalībnieku darbos uzplauka ūdensrozes, sazaļoja ūdens augi un peldēja ūdensputni. Radošajā darbnīcā tapušie darbiņi būs apskatāmi dabas izglītības centrā „Rāzna”.

Pasākumu apmeklēja 42 dalībnieki. Izvērtējot tā norisi, redzams, ka arī šogad izdevies pievērst uzmanību gan ar ūdeni saistītiem jautājumiem, gan dabas aizsardzības jautājumiem, kā arī iesaistīt  apmeklētājus dabas izpētes un radošajās aktivitātēs.


Написать комментарий