Kozlovskis nav gatavs pildīt jebkuras prasības, lai tikai noturētos pie krēsla

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) nav gatavs pildīt jebkuras prasības, lai tikai noturētos pie krēsla.

"Es neturos pie krēsla, un jebkādas prasības, lai tikai noturētos, nepieņemšu," pirmdien intervijā telekompānijai LNT teica politiķis, atbildot uz jautājumu, vai viņam ir skaidrs, ko Nacionālā apvienība (NA) no viņa sagaida pašu noteiktajā trīs mēnešu pārbaudes laikā.

Kozlovskis sacīja, ka NA paziņojumu par pārbaudes laiku ir pieņēmis zināšanai. Ministrs sapratis, ka no viņa tiek sagaidīta likumdošanas sakārtošana pasākumu rīkošanas jomā, bet nekādas citas īpašas prasības izvirzītas neesot. Svarīgi ir panākt, lai konfrontējoši pasākumi nenotiek vienā vietā un laikā, norādīja ministrs.

Politiķis sarunās ar NA neesot saskatījis nekādus slēptus politiķu mērķus vai centienus pārdalīt varu, jo pārrunu dienaskārtībā bijuši tikai ar 16.martu saistīt jautājumi. Vaicāts, kādu viņš redz valdības nākotni, ministrs atturējās no prognozēm, vai pēc pašvaldību vēlēšanām būs jauna valdība, taču pats sev par mērķi viņš izvirzījis koalīcijas līguma izpildi.

Vērtējot 16.marta norises, ministrs pauda viedokli, ka dažādie pasākumi pie Brīvības pieminekļa neveicina sabiedrības saliedētību, un šogad atkal bijis tuvu tam, lai izvērstos fiziski konflikti. Tomēr apzinātas politiķu provokācijas sabiedrības šķelšanai un konfrontācijai ministrs nesaskata.

Savukārt attiecībā uz 9.maiju pagaidām neesot ziņu, ka šajā datumā varētu tikt sarīkotas kādas provokācijas, kas varētu novest pie dažādu sabiedrības grupu konfrontācijas. Pirms 16.marta šādas indikācijas bijušas.

Jau ziņots, ka pirmdien bija plānota Saeimas ārkārtas sēde, lai vērtētu VL-TB/LNNK Kozlovskim izteikto neuzticību, taču apvienība no sava nolūka attiecās.


Написать комментарий