Brīvdienās Rēzeknes novadā izcēlies ugunsgrēks dzīvojamās mājās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 23.marta plkst. 6:30 līdz 25.marta plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 112 izsaukumus, informē VUGD preses dienests.

Kopumā dzēsti 73 ugunsgrēki, to skaitā 16 kūlas ugunsgrēki, veikti 30 glābšanas darbi, bija arī deviņi maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cieta trīs cilvēki, viens cilvēks gāja bojā.

Sestdien, plkst. 18:58, VUGD saņēma informāciju, ka Rēzeknes novada, Sakstagala pagastā, dzīvojamajā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamās mājas bēniņos dega ap metāla dūmvadu aptīta siltumizolācijas vate 2m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 62 gadus veca sieviete, kura pati saviem spēkiem bija centusies nodzēst ugunsgrēku un nokrita no bēniņiem. 

Tajā pašā dienā, plkst. 21:17, VUGD saņēma informāciju, ka Rēzeknes novada, Griškānu novadā, deg vienstāvu koka dzīvojamā māja. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, dzīvojamā māja jau dega ar atklātu liesmu un tai bija iebrucis jumts. Ugunsgrēkā cieta apmēram 45 gadus vecs vīrietis, kurš guva grieztas brūces. Kopējā degšanas platība bija 90m2.

 


Написать комментарий