Pāvests Francisks jūlijā apmeklēs Pasaules jauniešu dienas Brazīlijā

foto: lifenews.ru
foto: lifenews.ru

Jaunais Romas pāvests Francisks jūlijā apmeklēs Brazīliju, lai piedalītos vērienīgajā ticīgo pasākumā, jeb Pasaules jauniešu dienās. Par to viņš paziņoja Pūpolsvētdienas misē, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tiek plānots, ka Riodežaneiro pāvests skaitīs lūgšanas Kopakabanas pludmalē un pie Kristus Pestītāja statujas. Pasākumā Brazīlijā varētu piedalīties simtiem tūkstošu svētceļnieku no visas pasaules.

Noslēdzot savu Pūpolsvētdienas sprediķi, pāvests sacījis: "Ceru priecīgi pavadīt jūliju Brazīlijā. Tiksimies Brazīlijas lieliskajā pilsētā." Ticīgo saiets Rio ir "visas pasaules ticības zīme," bilda pāvests.

Šāda mēroga katoļticīgo pasākumu iepriekšējais pāvests Benedikts XVI apmeklēja 2011.gada augustā, kad tas notika Madridē.

BBC vēsta, ka Francisks nolēmis mainīt dažas Vatikāna Svētās nedēļas tradīcijas. Piemēram, ceturtdien, viņš plāno apmeklēt nepilngadīgo cietumu Romas pievārtē, kur iecerējis nomazgāt kājas 12 jauniešiem, kuri notiesāti par dažādiem likumpārkāpumiem.

Lielā nedēļa sākas ar Pūpolsvētdienu un ilgs līdz Lieldienām, un, kā norāda BBC, tas ir vien no nozīmīgākajiem laikiem ticīgo dzīvē.

Jaunais Romas pāvests Francisks sestdien, Pūpolsvētdienas priekšvakarā,apciemojis savu priekšgājēju Benediktu XVI. Francisks pie Benedikta XVI Gandolfo pilī pie Romas ieradās ar helikopteru. Abi vienojās kopīgā lūgšanā.


Написать комментарий