Policija pārbaudīja «aromātisko maisījumu» veikalus Daugavpilī

foto: Valsts policija
foto: Valsts policija

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde nepārtraukti un pastāvīgi veica situācijas monitoringu un kontroli vietās, kur tika pārdotas tā saucamās "legālās narkotikas vielas", informē Valsts policijas preses dienests.

Ņemot vērā sabiedrības uztraukumu un problemātikas aktualitāti, policija turpinājās kontroli arī pēc tā, kad š.g. februārī spēkā stājušies grozījumi likumā "Par krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību", kas padarīja efektīvāku šo vielu izplatības ierobežošanu un kontroli.

Pēc likuma grozījumiem uz neilgu laika periodu minēto vielu tirdzniecības vietas pārtrauca savu darbību, taču aizvadītajā nedēļā, veicot operatīvus pasākumus un kārtējo reizi pārbaudot vietas, kur kādreiz bijuši "aromātisko maisījumu" veikali, Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes (LRP) Kriminālpolicijas darbinieki noskaidrojuši, ka šajās vietās atsāka tirgot nezināmas izcelsmes vielas.

Pavisam tika pārbaudīti divi augu valsts maisījumu tirgošanas vietas Daugavpilī. Uzsākto kriminālprocesu ietvaros, kas bija uzsākti pēc Krimināllikuma 253.1panta 1.daļas, šajos veikalos tika veikta sankcionēta kratīšana, kuras rezultātā kopumā policijas darbinieki konstatējuši un atsavinājuši 661 iepakojums jeb 730 grami nezināmās izcelsmes vielas. Pārbaudes laikā vienā no šīm vietām tika konstatēts arī ekonomiska rakstura pārkāpums, par ko tika uzsākta administratīvā lietvedība.

Turpinot uzsākto kriminālprocesu izmeklēšanu, izņemtajām vielām tika nozīmēta ekspertīze, lai noskaidrotu vai tās satur aizliegtās narkotiskas vai psihotropās vielas, kas būtu iekļautas Latvijas Republikas aizliegto vielu sarakstā. Krimināllikums nosaka, ka par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu -soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde arī turpmāk veiks situācijas monitoringu un kontroli vietās, kur tiek pārdotas līdzīgas preces. Šīs problēmas risināšanai policija savā darbā velta īpašu uzmanību.



Написать комментарий