Izgāžas RP mēģinājums tikt vaļā no Loginova

foto: cleanhouse.lv
foto: cleanhouse.lv

Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs paliks savā amatā, pirmdien ārkārtas sēdē balsojumā nolēma Brīvostas valde. Līdz ar to ir izgāzies Reformu partijas rosinātais mēģinājums atcelt ilggadējo brīvostas vadītāju.

Ārkārtas sēdi par Loginova atbilstību amatam bija iesnieguši četri brīvostas valdes locekļi – valsts pārstāvji Rīgas ostas valdē ir Inga Antāne (RP), kura pārstāv Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Ēriks Škapars (V), kuru virzījusi Finanšu ministrija, Ģirts Greiškalns, kurš pārstāv Ekonomikas ministriju, kā arī Džineta Innusa, kura pārstāv Satiksmes ministriju. Viņi arī balsoja par Loginova atbrīvošanu.

Tomēr, lai Rīgas brīvostas valde varētu pieņemt lēmumu, sēdē jāpiedalās vismaz sešiem locekļiem ar nosacījumu, ka vismaz pieci balso "par".

Savukārt pret balsoja Rīgas domes pārstāvji brīvostas valdē - Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs un Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR), Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) un domes deputāti Mihails Kameņeckis (SC) un Vadims Jerošenko (SC), kuri arī vērsušies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu pēc iespējas ātrāk izvērtēt, cik pamatoti un korekti ir Valsts kontroles pārmetumi par Rīgas brīvostas radītajiem zaudējumiem vai nepamatoto rīcību ar finanšu līdzekļiem kopsummā par vairāk nekā 41 miljonu latu.

Ģenerālprokuratūra šo jautājumu nodevusi Valsts policijai.

Ameriks jau izteicies, ka Loginovs nav neaizvietojams, taču vispirms būtu jāsagaida prokuratūras atzinums par Valsts kontroles atklātajiem pārkāpumiem ostā, kas kļuva par iemeslu Loginova atlaišanas pieprasījumam.

Jau vēstīts, ka Valsts kontrole publiskotajā revīzijā konstatējusi, ka Rīgas brīvosta normatīvo aktu pārkāpumu, neatbilstošas un nesaimnieciskas rīcības rezultātā radījusi zaudējumus vai nepamatoti rīkojusies ar finanšu līdzekļiem kopsummā par vairāk nekā 41 miljonu latu.


Написать комментарий