Daugavpils dome nolēma pārdot lidostu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

25.martā Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē apstiprināja lēmumu par uzņēmuma „ Daugavpils lidosta” kapitāla daļu vērtēšanu tālākai pārdošanai.

Finanšu komitejas priekšsēdētāja Lilija Žuromska sēdes laikā paskaidroja, ka visām kapitāla daļām jāatbilst normatīvajiem aktiem, uz to arī norādīja pārbaudes laikā Valsts kontrole.

Sakarā ar to, ka pašvaldība nevar piesaistīt investorus, tai skaitā arī valsts investīcijas, bet līdz 2020.gada valsts prioritātēs pašvaldību lidostu attīstība neietilpst, tas ir, līdz 2020.gadam Daugavpils lidosta nesaņems investīcijas no valsts. Pašvaldībai ir uzdevums: vai finansēt uzņēmumu no pašvaldības budžeta vai piesaistīt investorus ar kapitāla daļu pārdošanas palīdzību.

L. Žuromska atzīmēja, ka dome vienmēr aktīvi strādāja šī jautājuma risināšanai, bet diemžēl ekonomiskās krīzes dēļ investorus atrast neizdevās. Tā kā uzņēmumam jāattīstās bija nolemts atrast pašvaldībai izdevīgākos attīstības variantus.

Uzsāks kapitāla daļu vērtēšanu Monitoringa nodaļa, saskaņā ar normatīvo bāzi šajā darbā būs iesaistīts sertificēts speciālists. Pēc tā būs arī izstrādāts turpmākais darbības plāns, ko apstiprinās deputāti.

Deputātiem paskaidroja, ka divi iesāktie projektus lidostas attīstībai neizdosies realizēt. Viens projekts paredz ceļu rekonstrukciju, otro projektu plānoja īstenot sadarbībā ar Pskovu, projektu neizdevās realizēt, jo ES normatīvā bāze aizliedz uzturēt lidostas Krievijas teritorijā. Tā kā abi projekti ir cieši saistīti savā starpā, to realizācija palika neiespējama.

Atzīmēsim, ka 2012.gada septembrī reģistrētais uzņēmuma „Daugavpils lidosta” kapitāls sastādīja 959 252 latus.

Galīgais lēmums par vērtēšanas sākšanu būs noteikts domes sēdē 28.martā.


Написать комментарий