Daugavpils profesionālie mākslinieki rīkos Mākslas dienas Daugavpilī

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Daugavpilī pavasarī notiek Mākslas dienas, tā ir jau ir pilsētas tradīcija. Trešdien, 27.martā būs atvērta mākslas izstāde „Bez koncepcijas”, tur būs pilsētas, reģiona mākslinieku asociācijas darbi.

Daugavpils reģiona mākslinieku asociācija apvieno ap 30 profesionāļiem. Asociācijā darbojas gleznotāji, grafiķi, skulptori, keramiķi, dizaineri, tekstila gleznotāji un scenogrāfi. Šogad asociācijai būs 15 gadu jubileja, tieši šim notikumam būs veltīta izstāde.

Izstāde atvērsies 27.martā plkst.16.00 Daugavpils novadpētniecības muzejā, izstādi varēs apskatīt līdz 23.aprīlim.

Ir jāatzīmē tas, ka Mākslas dienas Latvijā notiek jau ne pirmo reizi un šīs dienas ir  valsts kultūras dzīves sastāvdaļa. Parasti visos reģionos šajās dienās atveras mākslas izstādes, notiek koncerti un tikšanās, darbojas radošās darbnīcas.

Pasākuma organizatori neatklāja visus noslēpumus par notiekošajiem pasākumiem šajās dienās. Piemēram, pagājušajā gadā Mākslas dienas Daugavpilī atklājās ar studentu un pedagogu darbu izstādi, pasākums bija veltīts vizuālai virtuālai pasaulei. Katrs izstādes dalībnieks universitātes Mākslas un mūzikas fakultātes pagalmā iedēstīja pa pupai, iedēstītā pupa simbolizē jaunās dzīves sākumu, jauns asns – mākslu, un raža simbolizē jauno ideju klāstu.


Написать комментарий