Delegācija no Vitebskas iepazīsies ar sociālo struktūru darbu, arodbiedrībām un medicīnas struktūru Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

26.martā ar oficiālo vizīti Daugavpilī viesojās delegācija no Vitebskas.

Dažu dienu laikā speciālisti sociālajā, medicīnas un arodbiedrību sfērā iepazīsies ar sociālo struktūru darbu pilsētā, uzzinās sadarbības īpatnības ar medicīnu, kā notiek darbs Daugavpilī ar bērniem, invalīdiem un pensionāriem.

Tikšanās laikā Žanna Kulakova atzīmēja, ka ziemas laiks netraucēja sirsnīgi un silti satikt ciemiņus mūsu pilsētā. Daugavpils un Vitebskas pilsēta sadarbojas jau sen, sadarbības līgumu ietvaros mūsu pilsētā bieži ciemojas ciemiņi no Baltkrievijas. „Mūs vieno arī tas, ka Latgales reģions bija ilgus gadus Vitebskas guberņas sastāvā, pilsētā aktīvi darbojas baltkrievu kultūras centrs. Un tramvaji, kuri ātri parādīsies mūsu pilsētā arī būs no Baltkrievijas.”

Delegācijas vadītājs Vladislavs Mužičenko atzīmēja, ka visu ceļu viņiem sekoja saule, tā ir laba zīme tam, ka dialogs būs iesākts veiksmīgi.

Pēc Svetlanas Gavrilovas teiktā programmas ietvaros jau otro gadu pēc kārtas sadarbojas ar Vitebskas diagnostikas centru, tas dod iespēju ātri saņemt analīžu rezultātus.

Pēc tradicionālās prezentācijas puses apmainījās ar dāvanām. Ciemiņi bija dāsni, uzdāvināja pilsētas vadībai ekskluzīvu paklāju, kurā ir attēlots skats uz Vitebskas pilsētu un paketi ar Baltkrievijas produkciju.

Ciemiņi pilsētā viesosies trīs dienas, šajā laikā tie apmeklēs Medicīnas koledžu, Latgales uroloģijas centru, tiksies ar Baltkrievijas konsulu Latvijā un arodbiedrību pārstāvi mūsu pilsētā. Vizītes laikā ciemiņi apmeklēs bērnu namu, reabilitācijas centru. Būs organizētas arī ekskursijas: ne tikai pilsētā, bet arī Daugavpils novadpētniecības muzejā, Cietoksnī, Rotko mākslas centrā.



Написать комментарий