Norovīrusa uzbrukums aptur ātrvilcienu Vācijā

foto: telegraph.co.uk
foto: telegraph.co.uk

Neatliekamās palīdzības dienests bijis spiests pirmdien apturēt un aizkavēt ātrvilcienu Vācijā, lai evakuētu ar norovīrusu inficējušos grupu šveiciešu jauniešu, atsaucoties uz ziņu aģentūru DPA, ziņo TheLocal.de. Vīrusa skartos jauniešus mocīja stipra vemšana un caureja.

Saslimušie skolēni un studenti vecumā no 16 līdz 25 gadiem ir daļa no Šveices jauniešu grupas, kas bija devusies ceļojumā uz Hamburgu Vācijas ziemeļos. Atceļā daļa no viņiem pēkšņi saslima.

Mediķi iekāpa vilcienā Manheimā, kas atrodas uz dienvidiem no Frankfurtes. 14 jauniešu tikai transportēti uz vietējām slimnīcām, citi turpināja ceļu atsevišķā vagonā.

«Šī inficēšanās izraisa stipru nelabumu, vemšanu un caureju, par to mēs varējām pārliecināties, jau iekāpjot vilcienā. Inficētie jaunieši atradās pie tualetēm,» stāstījis Manheimas Sv. Jāņa ātrās reaģēšanas vienības vadītājs Johanness Katermanis.

Jauniešu nogādāšanai slimnīcās tika izmantotas 17 neatliekamās palīdzības automašīnas. 15 mediķi, kuri naktī iekāpa vilcienā, bija tērpti aizsargtērpos un aizsargmaskās, lai neinficētos. Divus vagonus, kuros brauca inficētie jaunieši, atāķēja no vilciena un nogādāja dezinfekcijai.

Šoziem Eiropā daudzviet izplatās jauns norovīrusa apakštipsSydney 2012, kas cēlies Austrālijā. Norovīruss ir ārkārtīgi lipīgs un izplatās tiešā cilvēku kontaktu ceļā, kā arī ar inficētu pārtiku, izkārnījumiem, virsmām. Simptomi pāriet vienas divu dienu laikā.


Написать комментарий