Daugavpils novada starptautiskajā komandu kausa izcīņā 64.lauciņu dambretē uzvaru izcīna komanda “Medumi”

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

23. martā Medumu pagasta Tautas namā notika Daugavpils novada 5.starptautiskā komandu kausa izcīņa 64.lauciņu dambretē, kurā piedalījās 4 Lietuvas un 2 Latvijas komandas, ziņo Daugavpils novada Domes portāls.

Starp komandu dalībniekiem bija 1 starptautiskās klases, 6 dambretes sporta meistari un 12 meistarkandidāti.

Piekto gadu pēc kārtas 1.vietu izcīnīja Daugavpils novada izlases komanda „Medumi” ar 40 punktiem. Medumu komandas sastāvā lielo piemiņas kausu, medaļas un diplomus izcīnīja Jevģēnijs Matvejevs, Vitālijs Kravcovs, Vjačeslavs Niķitins, Deniss Fiļkovs, Viktors Gusevs un komandas pārstāvis Aleksejs Korotkovs. 2. vietā Antažave (LT) ar 34 punktiem un 3.vietu izcīnīja Ukmerģes (LT) komanda, kura pirmo reizi piedalījās novada kausa izcīņā, un līdz pēdējai spēļu kārtai bija turnīra vadībā. Pēdējā kārtā „Ukmerģe” zaudēja sacensību saimniekiem - komandai „Medumi” ar 2:8 un noslīdēja uz trešo vietu. Tālākās vietas izcīnīja Daugavpils pilsētas, Zarasu rajona un Zarasu pilsētas komandas.  

Ar piemiņas balvām apbalvoti uzvarētāji pēc spēļu galdiņiem. No pirmā līdz 4.galdiņam uzvaras izcīnīja Medumu komandas dambretisti Jevģēnijs Matvejevs, Vitālijs Kravcovs, Vjačeslavs Niķitins un Deniss Fiļkovs ar 9 izcīnītajiem punktiem no 10. Tikai pie 5. galdiņa ar 8 punktiem uzvaru izcīnīja Rimantas Kulis no Antažaves komandas.

Pēc komandu sacensībām tradicionāli notika individuālais ātrspēles turnīrs 9 kārtās ar 32 dalībnieku piedalīšanos. Pēc divu stundu spraigām cīņām un izspēlētām 144 partijām, pirmo un 2. vietu ar 7 punktiem izcīnīja Medumi komandas pārstāvji, dambretes sporta meistari Vitālis Kravcoms un Jevģēnijs Matvejvs, trešo un ceturto vietu ar 6,5 punktiem dalīja sporta meistars Edmundas Starkus no Antažaves un Deniss Filkovs no Medumu komandas.

Komandām un individuālajiem uzvarētājiem apbalvojumus pasniedza Medumu pagasta pārvaldes vadītājs Nikolajs Poltavecs. Dalībnieki pateicās Daugavpils novada domei un Medumu pagasta pārvaldei par teicamu sacensību organizāciju.  


Написать комментарий