Jau otrreiz britu valdībai atsaka no valsts deportēt savulaik par bin Ladena labo roku dēvēto garīdznieku

foto: m.lenta.ru
foto: m.lenta.ru

Arī Lielbritānijas Apelāciju tiesa trešdien noraidīja valdības prasību atļaut uz Jordāniju deportēt garīdznieku Abu Katadu, kuru briti saista ar terorismu un dēvē par nu jau mirušā Osamas bin Ladena labo roku, vēsta raidsabiedrība BBC.

Taču, kā norāda BBC, valdība nolēmusi turpināt cīnīties par radikāļa deportāciju.

"Tās nav beigas, mēs turpināsim cīnīties par Abu Katadi deportēšanu. Mēs rūpīgi izstudēsim tiesas argumentus atsakot deportāciju un vērsīsimies tiesā vēlreiz," teiks Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas oficiālajā komentārā.

Valdība arī apņēmusies turpināt sadarbību ar Jordāniju, lai novērstu visus 'juridiskos šķēršļus, kas traucē deportācijai.

BBC atgādina, ka Īpašās imigrācijas lietu apelācijas komisijas tiesneši novembrī atbalstīja Katadas lūgumu pārskatīt lēmumu viņu deportēt uz Jordāniju. Lēmums atteikt deportēt par Osamas bin Ladena labo roku Eiropā dēvētā garīdznieku, Lielbritānijai bija smags trieciens.

Abu Katada 2002.gadā Londonā tika pirmo reizi arestēts, un turpmāko gadu laikā viņš arestēts vairākkārt. Šobrīd viņš no ieslodzījuma ir atbrīvots, taču viņam ir noteikti pārvietošanās ierobežojumi.


Написать комментарий