M.Kravale – Pauliņa: brīvprātīgais darbs varētu risināt jauniešu nodarbinātības problēmu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Lielākā daļa jauniešu pēc mācību beigām – augstākās izglītības iestāde vai profesionālās izglītības iestāde – saskaras ar nodarbinātības problēmu, portālam Gorod.lv Mārīte Kravale  - Pauliņa pastāstīja par problēmas aktualitāti un cēloni.

Viens no iemesliem kāpēc jaunieši nevar atrast darbu, slēpjas pašos jauniešos, to iekšējā pasaulē. Mūsdienās cilvēkos vērtē prasmi ātrā laikā apgūt darbu un gūt iemaņas. Neskatoties uz to, ka šī vērtība ir jauniešiem, toties atrast darbu ir smagi.

Jaunieši galvenokārt ir maksimālisti, kuri vēlas visu vai neko. Visi jaunieši saprot, darba apstākļi nav tie vieglākie, un realitāte nav tik ideāla. Savukārt uzņēmējiem ir noteikti šabloni un uzskats kādam ir jābūt ideālam darbiniekam, viņi nevēlas dot laiku, lai saprast cilvēka potenciālu vai paskaidrot, kāpēc cilvēks nebija pieņemts attiecīgajā amatā.

Otra problēma slēpjas tajā, ka darba devēji nevēlas zaudēt laiku un finanses speciālista sagatavošanai, jo viņiem nav nekādu garantiju, ka pēc sagatavošanas speciālists neaizies uz citu darbu vai uz ārzemēm.

„Manuprāt, brīvprātīgais darbs varētu risināt šo problēmu, jo paliekot par volantieri darba tirgū, jaunieši sāk saprast realitāti. Strādājot brīvprātīgi, students gūst universālas iemaņas dažādās sfērās, tas arī var sekmēt profesionālo izaugsmi. Brīvprātīgajā darbā var slēpties arī risks. Gadījumā, ja cilvēks nokļūst nepazīstamā uzņēmumā, viņa darbu var izmantot, pienācīgi neapmaksājot to, tā ir citu pienākumu pildīšana,” pastāstīja M.Kravale – Pauliņa


Написать комментарий