Brazīlijā izmeklē ārstes saistību ar 300 slimnieku nāvēm

foto: medikforum.ru
foto: medikforum.ru

Kādā Brazīlijas slimnīcā tiek izmeklētas aptuveni 300 slimnieku nāves, lai noskaidrotu, vai tās nav saistītas ar slepkavībās apsūdzētas ārstes un viņas komandas apzinātu rīcību, vēsta raidsabiedrība BBC.

Brazīlijas dienvidu pilsētas Kuritibas slimnīcas intensīvās terapijas nodaļas ārste Virdžīnija Soaresa de Souza un septiņi viņas asistenti jau ir apsūdzēti septiņu pacientu nogalināšanā. Izmeklētāji paziņoja, ka vēl 20 pacientu nāves gadījumi ir aizdomīgi, bet aptuveni 300 slimnieku nāves apstākļi tiek pārbaudīti. Souzu un viņas padotos arestēja jau februārī, bet pagājušajā nedēļā mediķi atbrīvoti pret drošības naudu.

Izmeklētāji uzskata, ka 56 gadus vecā atraitne Souza pacientiem devusi muskuļu atslābinošas zāles un tad samazinājusi skābekļa padevi, tāpēc slimnieki nosmakuši. Kopā ar Souzu slepkavībās ir apsūdzēti vēl trīs ārsti, trīs medmāsas un fizioterapeits, informē BBC.

Aģentūra „Reuters” vēsta, ka prokuratūras rīcībā ir noklausītu telefonsarunu ieraksti, pēc kuriem nojaušams, ka ārstes motīvs slepkavībām bijis gultas vietu atbrīvošana.

„Es vēlos iztukšot intensīvās terapijas nodaļu. Tas padara mani nervozu,” Souza teikusi ierakstā. „Diemžēl, mūsu misija ir būt par starpniekiem atspērienā nākamajai dzīvei,” daktere turpinājusi.

Par aizdomām, ka Souza pasteidzina smagi slimu pacientu nāves, tiesībsargājošās iestādes informēja citi slimnīcā strādājošie mediķi. 
Pati Souza apgalvo, ka apsūdzību cēlējiem nav pietiekama medicīniskā pieredze, lai izdarītu pareizus secinājumus.


Написать комментарий