Viens no Autobusu parka reorganizācijas mērķiem – kontroles par pārvadājumiem saglabāšana

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma galīgo lēmumu par Daugavpils Autobusu parka reorganizācijas uzsākšanu, kas ir nepieciešams sakarā ar ES regulu prasībām.

Autobusu parka vadītājs Sergejs Mihailovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka lēmums par reorganizāciju nepieciešams arī tādēļ, lai Dome saglabātu kontroli par pārvadājumiem pilsētas robežās un nepieļautu šo funkciju nodošanu privātās rokās, kas ietekmētu pakalpojuma maksas pieaugumu.

S.Mihailovs paskaidroja, ka šobrīd uzņēmums veic ne tikai pārvadājumu pilsētas robežās (ar pašvaldību parakstītais līgums beidzas šī gada beigās), bet arī organizē tālākus reisus, kurus apmaksā Latgales plānošanas reģions un Autotransporta direkcija. Savukārt ES prasības noteic, ka, ja pašvaldības uzņēmums saņem tiešo pasūtījumu no Domes, tas nav tiesīgs piedalīties citu pasūtītāju izsludinātajos konkursos, t.i., šajā gadījumā Autobusu parks nevar pieteikties ārpus pilsētas pārvadājumu veikšanai.

Reorganizācijas rezultātā tiek plānots atdalīt pārvadājumus pilsētas robežās no pārējiem, lai saglabātu kontroli un iespēju robežās arī brauciena maksu pilsētas sabiedriskajā transportā, kura Daugavpilī esot zemāka Latvijā.   

Jāatzīmē, ka pērn Autobusu parka kopējā pasažieru plūsmā pārvadājumi pilsētas robežās sastādīja 83,3% (ap 8 miljoniem pasažieru), 12,2% - Plānošanas reģiona pārvadājumi (vietējie reģionālie), 4,5% - Autotransporta direkcijas pārvadājumi (starppilsētu).

S.Mihailovs atzīmēja, ka perspektīvā Autobusu parks varētu apvienoties ar Tramvaju uzņēmumu, kas ļaus pilsētniekiem izmantot vienu braukšanas biļeti. 


Написать комментарий