Pēc Daugavpils pilsētas vadības domām, M.Rotko mākslas centra atklāšanas programma jāpapildina

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pavisam drīz Daugavpils cietoksnī bijušā Arsenāla ēkā notiks Marka Rotko mākslas centra svinīga atklāšanas ceremonija.

Tiek plānots, ka to apmeklēs daudzi augsti stāvošie viesi, kuri vēlēsies iepazīties ar multikultūras centru, kas varētu kļūt par lielāku Austrumeiropā.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pagājušonedēļ savu tradicionālu vizīšu ietvaros viņa apmeklēja mākslas centru Cietoksnī, kur pavadīja daudz laika.

Pēc viņas vārdiem, pagaidām Centra atklāšanas programma, kuru prezentēja tā darbinieki, neatbilst visām prasībām.

„Tiek plānots plaša mēroga pasākums, kuru apmeklēs daudzi augsti stāvošie viesi. Tomēr pagaidām es netiku iepazīstināta ar labi un pārdomāti sastādītu Centra atklāšanas programmu, kas paredzētu visas iespējamas nianses.  

Nepieciešams rūpīgi pārdomāt, kādā veidā tiks ievēroti visi drošības pasākumi, jāizstrādā visu ieradušos viesu izmitināšanas iespējas un daudz kas cits. Piemēram, jānoteic, kāda teritorija uz noteiktu laiku tiks slēgta autotransporta satiksmei, kā panākt, lai divas dienas pirms atklāšanas vietējie iedzīvotāji nenovietotu automašīnas Centra tuvumā, kurās vietās dežurēs Valsts policijas darbinieki.

Turklāt atklāšanas ceremonijā aicināto viesu saraksts ir pārāk liels: diez vai Centrs varēs uzņemt vienlaicīgi vairāk nekā 350 cilvēkus.

Vārdu sakot, nav atrisināti daudzi būtiski momenti, kuri var sabojāt tiešām labu pasākumu. Tādēļ pasākuma programma jāpapildina”, - paskaidroja Žanna Kulakova.


Написать комментарий