Papildināts uzņēmumu saraksts, no kuriem Daugavpils pašvaldība saņems dividendes

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Daugavpils domes deputāti noteica minimālo dividendes apjomu, ko izmaksā pašvaldībai, un noteica šī kapitāla mērķus.

Portālam Gorod.lv Finanšu nodaļas priekšsēdētāja Edīte Upeniece pastāstīja, ka pildināts uzņēmumu saraksts, no kuriem pašvaldība turpmāk saņems dividendes.

Saskaņā ar veiktajiem grozījumiem uzņēmumu sarakstā, kuri maksās dividendes pašvaldībai (50% no tīras peļņas), bija iekļauti „Sadzīves pakalpojumu kombināts” un „Parkings – D”. Tādā veidā pāšvaldība varēs saņemt dividendes ne tikai no lidostas, bet arī no diviem reāli strādājošiem uzņēmumiem.

E.Upeniece paskaidroja, ka lēmums bija izdarīts, balstoties uz Valsts kontroles ieteikumiem, bija norādīts, ka uzdevumi, ko veic šie uzņēmumi nav pašvaldības tiešās funkcijas, un ja pašvaldība veic tādus uzdevumus, tad nepieciešams no tā saņemt līdzekļus.

Pieņemtie grozījumi paredz pašvaldības lielāku kontroli pret šo uzņēmumu veikto darbu. Tagad kapitālsabiedrībām būs nepieciešams saskaņot ar domi budžeta patēriņu (galvenokārt attīstībai), atskaite būs jāsniedz daudz sīkāku informāciju par patērētajiem līdzekļiem.

Pamatdaļa uzņēmumu joprojām neizmaksās dividendes pašvaldībai. E. Upeniece atzīmēja, ka „SPK” un „Parkings – D” diez vai pašvaldības budžetā nesīs lielus ienākumus, kopumā tie varētu būt daži desmit tūkstoši lati gadā.

Finanšu nodaļas vadītāja neatspēkoja to faktu, ka nākotnē šos uzņēmumus nesagaidīs lidostas liktenis, kuru pašvaldība nolēma pārdod.

 


Написать комментарий