Latvenergo atjauno Starta tarifa uzskaiti mājsaimniecībām

foto: foraenergy.ru
foto: foraenergy.ru

Uzņēmums Latvenergo pirmdien, 1.aprīlī atjauno Starta tarifa patēriņa uzskaiti mājsaimniecībām, kas par pirmajām patērētajām 1 200 kilovatstundām paredz norēķināties pēc samazinātās tarifa likmes jeb Starta tarifa, ziņo portāls BNN.lv.

Visiem mājsaimniecību patēriņa objektiem pirmajām 1 200 patērētajām kWh gadā tiek piemērots Starta tarifs (populārākā tarifa T1 gadījumā – 0,0818 Ls/kWh). Savukārt sākot ar 1 201. kWh tiek piemērots Pamata tarifs (T1 gadījumā 0,1065 Ls/kWh), informē Latvenergo.

Tāpat sākot ar aprīli uzņēmums paplašina sociālā atbalsta iespējas plašākam iedzīvotāju lokam.

Kā zināms, līdz šim atbalstu 53,70 LVL dāvanu kartes veidā savas pašvaldības sociālajā dienestā varēja saņemt daudzbērnu ģimenes, kas nav saņēmušas tarifa kompensāciju 2 400 kWh patēriņam, trūcīgās ģimenes ar bērniem, ģimenes, kurās aug bērni invalīdi, kā arī ģimenes ar audžubērniem vai aizbildniecībā esošiem bērniem.

Turpmāk savas pašvaldības sociālajā dienestā atbalstu 53,70 LVL elektrības dāvanu kartes veidā varēs saņemt arī maznodrošinātās ģimenes ar bērniem, ģimenes, kurās ir bērni, kas slimo ar celiakiju, kā arī ģimenes ar jaundzimušajiem (bērni, kas dzimuši, sākot ar 2013.gadu). Tāpat arī Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieku ģimenes, kurās ir bērni, nepilnās ģimenes, kurās zaudēts kāds no apgādniekiem vai viens no vecākiem audzina bērnu viens un ģimenes ar bērniem, kurās kāds no vecākiem ir invalīds.

Atbalsta kampaņas noteikumi paredz, ka šīs kampaņas ietvaros ģimene var saņemt atbalstu tikai vienu reizi, taču tās daudzbērnu ģimenes, kas saņēmušas dāvanu karti iepriekš, pēc 2013.gada 1.aprīļa varēs to saņemt arī atkārtoti.

Apmaksa par patērēto elektroenerģiju ir jāveic reizi mēnesī par iepriekšējo mēnesi. Tādējādi aprīlī AS Latvenergo klientiem vēl ir jānorēķinās par martā (31.martu ieskaitot) patērēto elektroenerģiju atbilstoši savam fiksētajam skaitītāja rādījumam un pēc sava tarifa (Starta vai Pamata).

Ar 1.aprīli klients sāk uzskaitīt patērētās kilovatstundas no jauna, un par aprīlī patērēto elektroenerģiju norēķinās maijā pēc Starta tarifa. Klientam nav nepieciešams papildus ziņot Latvenergo skaitītāja rādījumu 1.aprīlī, jo to automātiski aprēķinās norēķinu sistēma pēc klienta veiktā maksājuma.


Написать комментарий