Pasē atkal varēs ierakstīt tautību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No pirmdienas pasē atkal tiks norādīta dokumenta turētāja tautība, ja persona pati to vēlēsies.

To paredz janvāra beigās valdībā pieņemtie grozījumi "Personu apliecinošu dokumentu noteikumos", kurus Iekšlietu ministrija (IeM) bija sagatavojusi, izpildot pērn novembra beigās doto Ministru kabineta uzdevumu.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK) bija vēlējies, lai iespēja drukāt tautību pasē tiek atjaunota jau ātrāk, taču tas nebija iespējams, jo Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei pirms tam bija jāveic specifisku drukas iekārtu iepirkums.

Kā ziņoja portāls Mixnews, pagājušā gada 15.novembrī Saeima nodeva izskatīšanai komisijās nacionālās apvienības izstrādātos un arī atsevišķu "Vienotības", "Reformu partijas", Zaļo un zemnieku savienības un neatkarīgo deputātu atbalstītos grozījumus Personu apliecinošu dokumentu likumā, kas paredz atjaunot iespēju pasē ierakstīt tautību.

Pēc tam, 27.novembrī, valdība uzdeva IeM sagatavot un līdz šā gada 1.februārim iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā grozījumus "Personu apliecinošu dokumentu noteikumos", paredzot, ka pēc personas pašas vēlēšanās pasē tiek iekļauta informācija par tās tautību.


Написать комментарий