Narciss ietērpj lielāko Krievijas tūroperatoru

foto: Narciss
foto: Narciss

Latvijas modes zīmols Narciss ir izstrādājis formas tērpu dizainu vienam no Krievijas vadošajiem tūrisma operatoriem Pegas Touristik.

Pagaidām Narciss izveidojis formas Pegas Touristik galvenā biroja, kas atrodas Maskavā, darbiniekiem, uzšujot vairāk nekā simt formas tērpus. «Šis darījums ir nozīmīgs ne tik daudz finansiāli, cik reputācijas ziņā – sadarboties ar veiksmīgāko, lielāko tūrisma operatoru Krievijā ir lieliska izdevība,» saka Alise Trautmane, modes zīmola Narciss dibinātāja.

Pegas Touristik ir franšīzes visās lielākajās Krievijas pilsētās, kopumā tie ir 550 biroji 183 pilsētās. Pašlaik tūroperatora vadība apspriežot formas tērpu pasūtīšanu arī savām franšīzēm. «Ļoti ceram, ka saņemsim pasūtījumu formas tērpiem viņu franšīzēm, kas būtu jau vairāki tūkstoši formu. Taču tas pagaidām pārrunu procesā. Līdzšinējos formas tērpus viņi pasūta Turcijā, un mūsu formas tērpu izmaksas ir augstākas, kā arī dizainiski sarežģītākas,» teic A. Trautmane.

Šī ir Narciss pirmā pieredze formas un korporatīvo tērpu jomā, ko uzņēmums vēlas attīstīt paralēli regulārajām kolekcijām un kāzu tērpiem. «No biznesa viedokļa tas varētu būt potenciāli ienesīgs darbības virziens, turklāt ņemot vērā, ka Narciss pievienotā vērtība ir augstvērtīgs dizains, jaunais novirziens var interesēt tieši tos uzņēmumus, kuri vēlas, lai uzņēmumu formas tērpi ir ne tikai funkcionāli, bet arī dizainiski pievilcīgi,» viņa norāda.

Tieši formas tērpu pasūtījumi varētu uzlabot uzņēmuma naudas plūsmu – veidojot kolekcijas, Narciss iegulda lielus līdzekļus, ko atgūst tikai pēc aptuveni pusgada, turklāt nav paredzams, vai kolekcija iepircējiem patiks, cik pasūtījumu būs utt. Taču formas tērpu dizaina izstrāde un šūšana ir pasūtījuma darbs, kur klients avansā apmaksā audumus utt.


Написать комментарий