“Betmena” filmas laikā apšaudi sarīkojušajam jaunietim prasa nāvessodu

foto: lifecity.tv
foto: lifecity.tv

ASV prokuratūra apgalvo, ka 25 gadus vecajam Džeimsam Holmsam, kuru apsūdz masu slaktiņa sarīkošanā pērnā gada jūlijā ASV Kolorādo štata pilsētas Aurora kinoteātrī, prasīs nāvessodu, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Prokurori pavēstījuši - neskatoties uz to, ka vīrietis atzinis vainu slepkavībās, cenšoties izvairīties  no augstākā soda mēra, tomēr pieprasīs viņam nāvessodu.

Holmsa advokāti iepriekš sacīja, ka klients gatavs atzīt vainu slepkavībās,ja vien tas viņam ļaus izvairīties no nāvessoda.

"Džeimsa Holmsa lietā mana pārliecība ir, ka taisnīgs sods viņam ir nāvessods," pirmdien tiesas sēdē paziņojis prokurors.

BBC vēsta, ka tiesas sēdē piedalījušies arī apsūdzētā vecāki, kuri uz prasīto soda mēru reaģējuši mierīgi. Arī Holmss prasīto soda mēru uzklausīja bez liekām emocijām.

Jau ziņots, ka Holmss, kuram līdzi bija šautene un divas pistoles, 2012.gada 20.jūlijā atklāja uguni kinoteātrī, kad tur cilvēku pilnā seansā tika rādīta jaunā filma par Betmenu "Tumšais bruņinieks atgriežas" ("The Dark Knight Rises").

Policija pēc uzbrukuma aizturēja Holmsu, kurš bija uzvilcis bruņas, ballistisku ķiveri un vesti, kakla aizsargu, melnus cimdus un gāzes masku acīmredzot, lai pasargātos no asaru gāzes, ko viņš izplatīja kinoteātra auditorijā pirms uguns atklāšanas. Aizturēšanas brīdī viņš policijas darbiniekiem nepretojās.

Aizturētais apgalvoja, ka viņam dzīvoklī esot sprāgstvielas, tāpēc cilvēki no daudzdzīvokļu nama, kurā viņš dzīvoja, tika evakuēti.


Написать комментарий