LCB notiks Daugavpils 16.vidusskolas pedagoģes gleznu izstāde

foto: LCB
foto: LCB

Saskaņā ar izveidojušos tradīciju katra mēneša sākumā Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) periodikas zālē notiek kādas neparastas izstādes atklāšana.

Šoreiz LCB apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvāta Daugavpils 16.vidusskolas vizuālās mākslas pedagoģes Gaļinas Želabovskas gleznu personālizstāde „Ziedu simfonija”.

LCB Periodikas lasītavas vadītāja Skaidrīte Daukšte pastāstīja, ka pedagoģes personālizstāde tiks atklāta ceturtdien, 4.aprīlī, plkst.16:30. Māksliniece ir iecienījusi akrila, temperas un eļļas glezniecības tehniku, taču reizēm savā daiļradē izmanto arī jaukto glezniecības tehniku.

Gaļina Želabovska ir dzimusi Baltkrievijā, absolvējusi S.Kirova vārdā nosauktā Vitebskas pedagoģiskā institūta Vizuālās mākslas un grafikas fakultāti un gandrīz 30 gadus strādā par vizuālās mākslas skolotāju vienā no pilsētas skolām. Māksliniece aktīvi darbojas ne tikai Latgales brīvo mākslinieku asociācijā, bet arī Latgales radošās inteliģences „Dina-Art” asociācijā un Baltkrievu kultūras un izglītības biedrībā "Уздым". Māksliniece aktīvi piedalās dažādās izstādēs un plenēros Latvijā un ārzemēs.

Šī ir talantīgas pedagoģes un lieliskas mākslinieces Gaļinas Želabovskas sestā personālizstāde un tā būs apskatāma līdz 30.aprīlim.


Написать комментарий