Saeima un LVRTC iegādāsies elektroenerģiju no igauņiem

foto: valka.lv
foto: valka.lv

Elektroenerģijas tirgotājs atvērtajā tirgū SIA Enefit, kura mātes uzņēmums Eesti Energia ir Baltijā lielākais elektroenerģijas ražotājs, šī gada sākumā ir uzvarējis vairākos Latvijas valsts iestāžu publisko iepirkumu konkursos, tai skaitā iegūstot tiesības nodrošināt elektroenerģiju Latvijas Republikas Saeimai un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram (LVRTC).

Saeimas rīkotajā iepirkumu konkursā par elektroenerģijas iegādi 1 350 MWh apmērā Enefit piedāvāja viszemāko cenu un tādējādi tika atzīts par ekonomiski izdevīgāko sadarbības partneri. Elektroenerģijas piegādi Saeimai un tās pārvaldītajiem īpašumiem Enefit uzsāks šī gada 1. maijā.

Tāpat uzņēmums arī turpmākos 12 mēnešus nodrošinās elektroenerģiju LVRTC, kura organizētajā iepirkumā jau otro gadu pēc kārtas uzņēmums spēja piedāvāt zemāko cenu. Gada laikā LVRTC tiek plānots pārdot 25 000 MWh elektroenerģijas un kopējā līguma summa ir 794 750 latu.

SIA Enefit ir elektroenerģijas pārdevējs Latvijas atvērtajā elektroenerģijas tirgū. SIA Enefit mātes uzņēmums AS Eesti Energia ir lielākais elektroenerģijas ražotājs Baltijā. SIA Enefit ir dibināts 2006. gadā, tas ir reģistrēts elektroenerģijas tirgotājs visā Latvijas teritorijā, kā arī uzņēmumam ir sadarbības līgumi ar AS Augstsprieguma tīkls (pārvades sistēmas operators) un AS Sadales tīkls (sadales sistēmas operators). Pašlaik SIA Enefit ir vairāk nekā 1400 klientu, uzņēmuma klientu portfelis 2012. gadā pārsniedz 20 procentus no Latvijas atvērtā tirgus un 11% no Latvijas kopējā patēriņa.


Написать комментарий