Daugavpiliete un Ogrē dzimušais mūziķis pārstāvēs Latviju «Slāvu bazārā"

foto: vk.com
foto: vk.com

No 11. līdz 17.jūlijam Vitebskā 22.reizi norisināsies daudzu iemīļotais Starptautiskais festivāls „Slāvu bazārs”, kurā Latviju pārstāvēs divi mūziķi – daugavpiliete Jana Dudare un Ogres pārstāvis Atis Ieviņš.

Šie izpildītāji tika noteikti atlases konkursa rezultātā, kas marta beigās norisinājās Daugavpils Latviešu kultūras centrā. Stingra, bet kompetenta žūrija, kuras sastāvā bija  Nacionālās operas soliste Ilona Bagele, Starptautiskā estrādes dziesmu izpildītāju konkursa „Vitebska - 2012” pirmās vietas ieguvēja Samanta Tīna, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kļeščinska, no 15 pretendentiem, kuri bija sadalīti divās vecuma grupās, izvēlējās tieši šos jaunos izpildītājus.

Žūrija izlēma, ka Jana Dudare dosies uz Starptautisko bērnu mūzikas konkursu Vitebskā „Vitebska - 2013”, bet Atis Ieviņš pārstāvēs Latviju Starptautisko estrādes dziesmu jauno izpildītāju konkursā „Vitebska - 2013”.

Jāatzīmē, ka mūsu valsts pārstāvji jau piedalījušies dažāda līmeņa konkursos. Piemēram, Jana Dudare ir Mazo vokālistu konkursa „Cālis” vairākkārtējā laureāte. Viņa bija konkursa uzvarētāju vidū, bet diemžēl Daugavpili galvaspilsētā pārstāvēja cita jaunā dziedātāja. Jana piedalījusies arī projektā „Dinaburga zvaigznes”.

Atis Ieviņš ir dzimis Ogrē. Piedalījies mūziklā „Les Miserables”, kurā iepazinies ar operas dziedātāju Ilonu Bageli, kura aicināja viņu piedalīties šovā „Koru kari”, pārstāvot Preiļus. Atis dažas reizes piedalījies „Jaunā Viļņa” atlases kārtās un izpelnījies maestro Raimonda Paula uzmanību, kurš aicināja jaunieti piedalīties viņa jubilejas koncertā.

Jāsecina, ka Latviju „Slāvu bazārā” pārstāvēs ļoti talantīgi jaunie izpildītāji. Novēlam viņiem uzstāties skaisti un veiksmīgi!


Написать комментарий